Anti snurk horloge: dé oplossing tegen snurken?

Er bestaan tientallen verschillende anti snurkmiddelen en natuurlijk adverteren alle fabrikanten dat hun middel dé oplossing tegen snurken biedt. In het rijtje van de vele anti snurkmiddelen kunnen we ook het anti snurk horloge scharen. Dit middel wordt in sommige gevallen ook wel een anti snurk armband genoemd. Het doel van het horloge is de snurker laten stoppen met snurken door middel van het afgeven van kleine elektronische schokjes. Maar is dit horloge ook daadwerkelijk effectief?

Anti snurk horloge tegen snurken

Werking van het anti snurk horloge

Het anti snurk horloge wordt tijdens de slaap om de pols gedragen. De meeste horloges zijn voorzien van een elastische polsband of een klittenbandsluiting en hebben dus een universele pasvorm. Bij sommige horloges worden een aantal setjes zelfklevende elektroden meegeleverd. Deze plakt u op de punten van het horloge die de schokjes afgeven.

Binnenin het horloge bevindt zich een sensor die snurkgeluiden kan detecteren. Het principe is dat het horloge bij een drie opeenvolgende snurkgeluiden een stimulatie afgeeft in de vorm van schokjes, die overigens compleet ongevaarlijk zijn. Het horloge is in staat om omgevingsgeluiden te filteren en alleen in werking te treden bij het detecteren van snurken. De schokjes zouden de snurker moeten aansporen om van slaaphouding te veranderen, zodat het snurken stopt.

Werking van anti snurk horloge

Bron: Ckbody.com

De slaaphouding waarin de meeste mensen snurken is de rugligging. Dit komt omdat er in die houding meer kans is op het naar achteren vallen van de onderkaak, tong, zacht gehemelte en andere weefsels. Deze kunnen de keelholte blokkeren, waardoor de ademhaling minder soepel verloopt. Dit veroorzaakt snurkgedrag.

Als u dus bijvoorbeeld ligt te snurken op uw rug, kan het anti snurk horloge deze geluiden detecteren en schokjes afgeven. U wordt zo aangespoord om op uw zij te gaan liggen, en het snurken houdt op.

Bekijk hier een video waarin wordt uitgelegd hoe het anti snurk horloge ‘Snore Stopper’ werkt.

Een mooie theorie, maar werkt het in de praktijk ook zo?

Ervaringen met het anti snurk horloge

Om erachter te komen of het anti snurk horloge effectief is, hebben wij besloten op zoek te gaan naar gebruikerservaringen op internet. We hebben een aantal reviews gevonden, zoals bijvoorbeeld hier, hier en hier.

Opvallend is dat ervaringen met het anti snurk horloge over het algemeen niet positief zijn. Het eerste probleem met het anti snurk horloge lijkt te zijn dat de schokjes de slaap van de snurker verstoren. Dit terwijl een anti snurkmiddel juist bedoeld zou moeten zijn om de slaapkwaliteit van de snurker te verbeteren. Het middel zorgt er echter voor dat de snurker nooit lang genoeg een diepe slaap bereikt en leidt daarom juist tot een verminderde slaapkwaliteit.

Daarnaast blijkt het horloge ook schokjes af te geven bij andere omgevingsgeluiden, zoals de televisie, een voorbijrazende vrachtwagen of een pratende partner. De claim dat het horloge alleen schokjes afgeeft bij snurkgeluiden klopt dus niet. Daarnaast lijkt het horloge snurkgeluiden niet te detecteren als u uw arm onder de dekens heeft liggen.

Anti snurk horloge

Een ander nadeel aan het anti snurk horloge is dat het de oorzaak van snurken niet oplost, maar slechts een symptoombestrijder is. Daarnaast is het een vrij lomp apparaat. Slapen met het ding om uw arm is niet erg  comfortabel.

Conclusie: is het anti snurk horloge effectief?

Onze conclusie is dat het anti snurk horloge een innovatief product is met een logisch idee erachter, maar dat de uitvoering niet het gewenste effect heeft. Er zijn teveel dingen aan het horloge die nét niet naar behoren werken. Jammer, maar helaas.

Bent u ook niet overtuigd over het gebruik van het anti snurk horloge? Of heeft u het horloge al aangeschaft, maar bent u niet tevreden? Wellicht kunt u dan meer baat hebben bij het gebruik van een ander, effectiever, anti snurkmiddel.

 

Alternatief middel: anti snurkbeugel

Een zeer effectief anti snurk middel dat bij 90% van de snurkers helpt tegen snurkklachten is een anti snurkbeugel. Dit is een tandheelkundige beugel die u ’s nachts draagt en die uw onderkaak iets naar voren dwingt. Het gevolg hiervan is dat de onderkaak samen met de tong en het zachte gehemelte niet meer naar achteren kunnen vallen, zelfs niet als u op uw rug slaapt. Een blokkade van de luchtweg wordt dus voorkomen, en daardoor ook het snurken.

Mr. Anti Snurk

Het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information heeft een onderzoek uitgevoerd om de werking van de anti snurkbeugel te testen. Hun conclusie is dat een anti snurkbeugel een zeer effectief middel tegen snurken is voor grofweg 90% van de snurkers. Heeft u interesse in een anti snurkbeugel? Lees dan hier meer over de werking en verkrijgbaarheid ervan. Een zeer voordelige aanbieder van de anti snurkbeugel is Mr. Anti Snurk. Voor slechts €27,95 kunt u een anti snurkbeugel kopen met een niet goed, geld terug garantie van 7 dagen. Hier kunt u de vele positieve ervaringen met Mr. Anti Snurk lezen.