10 Beste anti snurk middelen – 2024 update

Dit zijn de beste anti snurk middelen van 2023. Door deze anti snurk snurk middelen kan jij morgen weer rustig slapen!

Snurken voorkomen - snurkende man

Gebruik onderstaande links om direct naar het betreffende anti snurk middel te gaan:

 1. CPAP-Masker BESTE OPLOSSING MAAR ZEER INGRIJPEND
 2. Anti-snurkbeugel EFFECTIEF EN VOORDELIG
 3. Neusspreider PERFECT VOOR NASALE SNURKERS
 4. Neuspleisters IDEAAL VOOR EXTRA ZUURSTOF
 5. Anti snurk spray WERKING VAN KORTE DUUR
 6. Anti snurk kussen EFFECTIEF VOOR ENKELEN
 7. Rugband EFFECTIEF VOOR RUGSNURKERS, MAAR ONCOMFORTABEL
 8. Neusclip/neusklem AANVULLING VOOR BETERE NACHTRUST
 9. Keelstrips VOOR LICHTE SNURKERS
 10. Tongstabilisator EFFECTIEF BIJ SLAPPE TONG, MAAR ONCOMFORTABEL
 11. Conclusie: Welk anti snurk middel moet je kopen?

Top 10 Anti Snurk Middelen

1. CPAP-masker – BESTE OPLOSSING MAAR ZEER INGRIJPEND

Een CPAP-masker is één van de meest geavanceerde en tegelijkertijd ingrijpendste anti snurk middelen die er bestaan. Het is de voorkeursbehandeling voor mensen die lijden aan slaapapneu.

Een CPAP-masker is een elektronische machine die via een masker lucht op de mond en neus inpompt. Deze constante luchtstroom onder positieve druk zorgt ervoor dat snurken geen kans krijgt: het houdt de luchtwegen open. Het CPAP-masker is via een elastische buis verbonden aan de elektrische pomp.

Waarom is het gebruik van een CPAP-masker zo ingrijpend?

Ten eerste belemmert het masker de bewegingsvrijheid van de drager enorm. Dit komt doordat de elektrische pomp via een buis aan het CPAP-masker is bevestigd. Als de gebruiker zich te ver omdraait, kan hij daarom verstrikt raken of het masker aftrekken.

10 anti snurkmiddelen: CPAP-masker

Ook wordt het CPAP-masker zelf als bijzonder oncomfortabel en hinderlijk ervaren. Daarnaast kunnen er bijwerkingen gepaard gaan met het gebruik van het middel. Denk hierbij aan neusverkoudheid, bijholteontstekingen, maskerdrukplekken, tijdelijke spierpijn op de borst en winderigheid door het inslikken van lucht.

Naast het ongemak is vaak de prijs een belemmering om voor dit anti snurk apparaat te kiezen. Een CPAP-machine kost al snel zo rond de €600.

Conclusie

Een CPAP-masker is zonder twijfel het effectiefste anti snurk middel dat er bestaat. Omdat het gebruik ervan zo ingrijpend is, wordt het apparaat met name aangeraden aan patiënten die lijden aan (ernstige) slaapapneu. Snurkers die niet lijden aan slaapapneu kunnen beter eerst uitproberen of andere anti snurk middelen effectief zijn voordat zij een CPAP-machine aanschaffen.

2. Anti snurkbeugel – EFFECTIEF EN VOORDELIG

De anti snurk beugel is het product dat de grootste revolutie op het gebied van anti snurk middelen teweeg heeft gebracht. Het middel wordt ook wel een anti snurk bitje of mondstuk tegen snurken genoemd. In de medische wereld staat het middel beter bekend als een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA).

Het is een zeer effectief middel tegen snurken, omdat het snurken bij de oorsprong aanpakt. Snurken wordt meestal veroorzaakt doordat het zachte gehemelte de luchtweg blokkeert. Dit leidt tot trillingen van zachte weefsels, die de snurkgeluiden veroorzaken. Een anti snurkbeugel dwingt de onderkaak lichtjes naar voren. Hierdoor blijft de luchtweg geheel vrij en wordt snurken vanaf het eerste gebruik voorkomen.

Nadelen van de snurkbeugel

Wetenschappelijk onderzoek

Het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksinstituut National Center for Biotechnology Information heeft een onderzoek uitgevoerd naar de anti snurkbeugel. Hieruit bleek dat het middel bij grofweg 90% van de snurkers effectief is. Ook een follow-up onderzoek van 10 jaar later laat zeer positieve resultaten zien. De conclusie luidde:

“De anti snurkbeugel blijkt een effectieve lange termijn oplossing tegen snurken voor een significant aantal snurkpatiënten.”

Wat is de beste anti snurkbeugel?

Wil je graag een beugel tegen snurken kopen? Dan heb je verschillende opties.

De anti snurkbeugel is namelijk verkrijgbaar als standaard product of op maat gemaakt. Een op maat gemaakte anti snurkbeugel kost al snel zo’n €700. Een standaard bitje tegen snurken dat zich niet aanpast aan je gebit is al voor onder de €10 verkrijgbaar. Deze zijn echter minder effectief en zitten vaak ongemakkelijk in je mond.

Als laatste zijn er anti snurkbeugels die je zelf perfect kunt aanpassen op je gebit. Dit type anti snurkbeugel is veruit de goedkoopste optie en werken vaak even goed als professioneel op maat gemaakte snurkbeugels.

Waar te koop?

Helaas zijn er (nog) geen anti snurkbeugels verkrijgbaar bij het Kruidvat maar wel bij de Etos. Daarnaast beschikt ook niet elke apotheek over middelen tegen snurken en is de kans klein dat je daar een anti snurkbeugel zult vinden.

Online bestaan er diverse mogelijkheden om een snurkbeugel te kopen. Wees echter voorzichtig met wat je koopt, kies voor een betrouwbaar bedrijf. Tijdelijke aanbieders zoals de TranquilAir anti snurk beugel hebben geen contactgegevens op hun website staan en zonder onafhankelijke reviews. Kies liever voor een betrouwbare aanbieder van anti snurkbeugels met veel onafhankelijke reviews zoals Mr. Anti Snurk. Je kunt deze anti snurkbeugel hier bestellen voor slechts €29,95 (gratis verzending). Mr. Anti Snurk is verkozen tot de beste snurkbeugel door Top-X en staat al jaren op 1 als bestverkochte snurkbeugel op bol.com.

Mr. Anti Snurk kopen bij Etos

Conclusie

Een snurkbitje of -beugel is één van de beste middeltjes tegen snurken op de markt. Ten eerste vermindert het in bijna alle gevallen snurkklachten of lost het ze zelfs helemaal op. Ten tweede is het een voordelige oplossing die niet inlevert op je slaapcomfort. Lees hier meer informatie over de anti snurkbeugel.

3. Anti snurk neusspreider – AANVULLING VOOR BETERE NACHTRUST

De neusspreider is een anti snurk middel dat ook wel bekend staat als neusverwijdener of -opener. Het is een klein apparaatje dat bestaat uit twee kleine kegeltjes of buisjes met open punten, verbonden door een plastic gebogen bruggetje. De buisjes dienen zo ver als mogelijk in de neusgaten geduwd te worden, waardoor de neusgaten worden verwijd. Dit zorgt voor een betere ademhaling tijdens de slaap.

Doordat er meer lucht via de neusgaten binnenkomt is er daarnaast minder ademhaling door de mond nodig. Dit verkleint de kans op snurken, omdat er minder druk op de keel komt te staan. Doordat meer zuurstof het lichaam binnenkomt en zodoende ook de hersenen, kan men daarnaast dieper slapen en beter uitrusten.

Conclusie

Alhoewel de neusspreider sowieso positieve effecten heeft, is het middel met name geschikt voor snurkers die kampen met nasale problemen. Het middel is meestal niet effectief voor iemand die van nature voornamelijk door zijn mond ademt of die kampt met een luchtwegblokkade in de keel veroorzaakt door inzakkende weefsels.

Een neusspreider kan echter zonder problemen in combinatie met andere anti snurk middelen gebruikt worden. Helaas zijn neusspreiders niet verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos, Trekpleister of Action, maar je kunt ze wel eenvoudig kopen via Bol.com.

4. Anti snurk neuspleisters – AANVULLING VOOR BETERE NACHTRUST

Neuspleisters hebben hetzelfde doel als de neusspreider: het verwijden van de neusgaten om een betere ademhaling te stimuleren. Neuspleisters zijn in eerste instantie door de sportwereld bedacht. Door de ademhaling door de neus beter te controleren en te optimaliseren ten opzichte van de mond, kunnen er een betere fysieke prestaties geleverd worden.

De pleisters worden ook wel anti snurk neusstrips genoemd. Maar neusstrips tegen snurken zijn hetzelfde middel als de neuspleisters.

De pleisters zorgen dat de neusgaten beter open blijven staan van buitenaf, ze kunnen daardoor perfect gecombineerd worden met andere inwendige neusspreiders.

Dr. Breathe Well neuspleisters

Conclusie

Neuspleisters zijn een nuttige uitvinding voor zowel de sportwereld als voor snurkers. Ze zijn sowieso een handige aanvulling op inwendige neusspreiders of bijvoorbeeld de snurkbeugel.

5. Anti snurk kussen – EFFECTIEF VOOR ENKELEN

Het is wetenschappelijk bewezen dat de slaaphouding één van de belangrijkste veroorzakers van snurken is. Daarom bestaan er verschillende anti snurk middelen die zich richten op het aanpassen van de slaaphouding. Het anti snurk kussen is één van de bekendste producten hiervoor.

Dit anti snurk middel is ontworpen om ervoor te zorgen dat de snurker tijdens de nacht op de zij blijft liggen in plaats van op de rug. Slapen op de rug zorgt namelijk voor intenser snurken. In deze houding zakken de onderkaak, tong en het zachte gehemelte namelijk eerder naar achteren. Dit leidt tot een blokkade van de luchtweg, met trillingen van het zachte gehemelte en de keelweefsels als gevolg. Deze trillingen veroorzaken het vervelende gesnurk.

Het anti snurk kussen is verkrijgbaar in vele vormen en maten, afhankelijk van je voorkeuren. Ze zijn meestal gemaakt van visco-elastisch materiaal, wat ervoor zorgt dat het hoofd in één positie gehouden kan worden.

10 anti snurkmiddelen: anti snurk kussen

Naast het standaard anti snurk kussen bestaan er ook nog andere type kussens tegen snurken:

 • Anti snurk kussens met een luchtpomp, die je op gewenste hoogte kunt oppompen.
 • “Smart” kussens die zijn uitgerust met elektronica. Zo bestaat er een kussen dat begint te trillen bij het detecteren van snurkgeluiden. Hierdoor wordt de snurker wakker “geschud” en zal hij of zij van slaaphouding veranderen. Het nadeel van dit anti snurk kussen is dat het de nachtrust kan verstoren, met de nodige frustraties als gevolg.

Conclusie

Een anti snurk kussen kan een prima oplossing zijn om te stoppen met snurken. Het effect is echter vaak van korte duur. Mensen die gewend zijn op hun rug te slapen zullen dit automatisch willen blijven doen. De kans is daarom groot dat zij op den duur ingaan tegen de positie die het anti snurk kussen probeert af te dwingen. Er zijn echter ook snurkers die een positief effect ervaren. Het is kortom een kwestie van uitproberen. Lees hier onze uitgebreide review over verscheidene anti snurk kussens.

Mocht je een anti snurk kussen willen uitproberen dan is de het Tempur Original Small kussen een aanrader, je kan dit kussen kopen bij bol.com.

6. Anti snurk spray – WERKING VAN KORTE DUUR

Anti snurk sprays zijn verkrijgbaar als keelspray en neusspray. Keelsprays helpen bij het verzachten van de keelweefsels en spannen de keelspieren lichtjes aan, waardoor er minder trillingen van de weefsels plaatsvinden. Hierdoor verminderen snurkklachten.

Wie regelmatig kampt met een geblokkeerde neus tijdens zijn slaap, kan baat hebben bij een anti snurk neusspray. Bekende neussprays zijn onder meer Snoreeze®, Nozoair® en Nozovent®.

Medicijnen tegen snurken: anti snurk spray

Er bestaan ook neussprays die speciaal ontwikkeld zijn om de symptomen van verkoudheid (verstopte neus) tegen te gaan. Ook deze sprays kunnen je in sommige gevallen verlichting geven.

Let op met neussprays die de stof xylometazoline bevatten. Deze mogen maar gedurende een zeer korte periode gebruikt worden, omdat ze anders het neusslijmvlies aantasten.

Het probleem is dat het effect van een anti snurk spray vaak slechts enkele uren duurt en veelal enkel in gevallen van zeer mild snurken. Daarnaast is het middel vrij prijzig. Zo kost een flacon anti snurk spray van 50 ml van het merk Silence (Omega Pharma) rond de €17.

U kunt een anti snurk spray eenvoudig via veel websites bestellen, zoals Bol.com. Ook de meeste drogisten (Kruidvat, Etos, Trekpleister) verkopen anti snurk sprays. Er bestaan ook sterkere chemische sprays. Hiervoor dient je bij de apotheek te zijn.

Conclusie

Anti snurk sprays kunnen lichte snurkers helpen bij het verminderen van hun snurkklachten. Helaas zijn ze niet de gehele nacht werkzaam en moeten dus tijdens de nacht nogmaals worden aangebracht voor een optimaal resultaat. Dit maakt anti snurk sprays niet de meest geschikte oplossing tegen snurken.

 

7. Anti snurk rugband positietrainer- EFFECTIEF VOOR RUGSNURKERS

Wanneer jij enkel snurkt als je op je rug ligt dan kan de anti snurk rugband positietrainer uitkomst bieden. Het idee is simpel, het blok op je rug dwingt je om op je zij te slapen. Als jij niet snurkt wanneer je op je zij ligt dan is positietrainer tegen snurken een uitermate effectief middel. De rugband wordt ook wel een anti snurk gordel genoemd. De rugband wordt ook wel een anti snurk riem of rugzak genoemd.

anti-snurk-rugband

Conclusie

Uitermate effectief voor mensen die enkel snurken als ze op hun rug liggen. Maar wel uiterst oncomfortabel om met zo’n groot blok op je rug in bed te liggen. Je omdraaien gaat ook niet als je dit via je rug doet, wat de meeste mensen doen.

8. Anti snurk neusclip/neusklem – AANVULLING VOOR BETERE NACHTRUST

De anti snurk clip wordt ook wel een neusklem of neusclip genoemd. De werking is hetzelfde als die van een neusspreider zoals eerder genoemd. De anti snurk clip is er in twee verschillende uitvoeringen, met en zonder magneet. De versie met magneet blijft beter zitten doordat deze zich beter vastklemt in je neus. Waar koop ik de anti snurk clip? Action, Kruidvat en Etos verkopen de anti snurk clip niet. Je kan de clip wel online bij webshops kopen.

9. Keelstrips tegen snurken – vrij effectief voor lichte snurkers

Iedereen kent waarschijnlijk de bekende anti snurk keelsprays. Deze sprays bestrijden trillingen van de keelweefsels waardoor het snurken vermindert. Het nadeel van deze sprays is dat ze niet krachtig genoeg zijn om de hele nacht bescherming te bieden.

Een alternatief voor het gebruik van keelspray zijn keelstrips tegen snurken. Deze werken over het algemeen langer dan sprays. Je plaatst de strip vóór het slapengaan tegen je gehemelte. Door de warmte smelt de strip en komen de werkzame ingrediënten vrij. Deze smeren en verzachten de keel en voorkomen trillingen van de weefsels.

Anti snurk producten: keelstrips tegen snurken

Het nadeel van het gebruik van keelstrips is dat het vrij prijzig is. Je hebt immers elke nacht een nieuwe strip nodig.

Daarnaast hebben vooral lichte snurkers baat bij het gebruik van keelstrips. Kamp je met ernstig verslapte spieren of verdikte keelwanden? Dan zullen keelstrips waarschijnlijk een minimaal effect hebben. Het is dan slimmer om één van de andere anti snurk producten te gebruiken.

10. Tongstabilisator – EFFECTIEF BIJ SLAPPE TONG, MAAR ONCOMFORTABEL

Een tongstabilisator is een anti snurk middel dat ontwikkeld is voor mensen die last hebben van een slappe tongspier, waardoor de tong tijdens de slaap gemakkelijk naar achteren valt. Hierdoor raakt de keelholte (gedeeltelijk) geblokkeerd. Dit leidt tot snurkklachten.

Het doel van de tongstabilisator is het voorkomen van deze blokkade. Het middel houdt de tong door middel van een licht vacuüm naar voren. De snurker dient de tong in de stabilisator te plaatsen en kan door middel van het knijpen in de ballon de mate van zuigkracht zelf bepalen. Het gevolg is dat de tong de gehele nacht op zijn plek blijft en snurken wordt voorkomen.

Een tongstabilisator is gemaakt van medische siliconen en is daardoor zacht en comfortabel. Desondanks blijkt dat het voor veel snurkers oncomfortabel is om te slapen met een tongstabilisator. Zij stappen dus vaak snel over op een ander anti snurk middel.

11 anti snurkmiddelen: tongstabilisator

Conclusie

Hoewel een tongstabilisator effectief is voor snurkers die kampen met een slappe tong, blijkt in de praktijk dat snurkers teveel moeten leveren op hun slaapcomfort. Hierdoor wordt de tongstabilisator door de meeste snurkers niet gebruikt als lange termijn oplossing tegen snurken.

Wat is nu het beste middel tegen snurken?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende anti snurk middelen die snurken tegengaan. Desalniettemin zijn niet alle middelen geschikt voor iedere snurker en hebben niet alle middelen altijd het gewenste effect.

Snurken wordt voornamelijk veroorzaakt door het naar achteren zakken van de onderkaak, tong en het zachte gehemelte. Daarom raden wij anti snurk middelen aan die hierop gericht zijn. Sprays, armbanden, neusspreiders en magische ringen hebben elk hun voordelen maar lossen het snurken (meestal) niet op.

Het CPAP-masker is zonder twijfel de effectiefste oplossing tegen snurken. Het is echter ook het meest ingrijpende anti snurk middel en daarnaast het duurste. Wij raden dan ook aan de CPAP-machine echt als laatste redmiddel te zien, na alle andere opties geprobeerd te hebben.

Het anti snurk kussen kan in sommige gevallen een effectief anti snurk middel zijn. Dit hangt echter af van het feit de zijligging juist wordt behouden. Dit product kan zeker het proberen waard zijn, ook omdat het de slaaphouding kan verbeteren.

Beste anti snurk middel

De anti snurkbeugel is voor de meeste snurkers het beste anti snurk middel. Tests laten zien dat de anti snurkbeugel voor bijna 90% van de patiënten een effectief anti snurk middel is.

Zoals we al zeiden zijn anti snurkbeugels helaas niet te koop bij Kruidvat. Kruidvat heeft überhaupt weinig middelen tegen snurken in het assortiment. Ook is het niet altijd mogelijk een anti snurkbeugel bij de apotheek aan te schaffen. Het gemakkelijkste is daarom om een anti snurkbeugel online te bestellen.

Anti snurkmiddelen: anti snurkbeugel

Een voorbeeld van een betrouwbare aanbieder van anti snurkbeugels met veel positieve reviews is Mr. Anti Snurk. De beugel kost slechts €27,95 (verzendkosten zijn gratis) en je kunt Mr. Anti Snurk gedurende 14 dagen uitproberen. Dus mocht deze snurkstopper niet bij je werken, dan krijg je simpelweg je geld terug. Je kunt Mr. Anti Snurk hier bestellen:

Beste anti snurk aanbieding

Op zoek naar een goede deal? Er zijn veel anti snurk aanbiedingen beschikbaar. Maar wat is nu de beste anti snurk aanbieding? Een zeer goede deal is het nieuwe anti snurk bitje van Dr. Breathe Well, hierbij krijg je namelijk gratis 30 anti snurk pleisters en 8 anti snurk neusspreiders. Bekijk deze aanbieding hier.