Anti snurk pleisters helpen bij het openhouden van de neusgaten. Maar helpen de neuspleisters tegen snurken? Lees het in deze review.

Neuspleisters tegen snurken

Anti snurk pleisters

Neuspleisters zijn ontwikkeld voor neussnurkers die kampen met een blokkeerde neusingang. Het gevolg hiervan is dat het lichaam op zoek gaat naar eenvoudigere alternatieven voor zuurstof. Dit leidt tot een geforceerde mondademhaling waardoor er een negatieve druk op de keel komt te staan, met trillende keelweefsels en snurken als gevolg.

Neuspleisters hebben als doel het openhouden van de neusgaten. Hierdoor kost ademhalen via de neus minder moeite.

Neuspleisters dienen over de neus geplakt te worden ter hoogte van het midden van de neus, tot net boven de neusvleugels. De neuspleisters zijn gemaakt van een flexibel doch sterk materiaal om het lichaam de mogelijkheid te geven om enkel via de neus te ademen en zo ademen via de mond te voorkomen.

Qua uiterlijk lijken de neuspleisters erg op gewone pleisters, alleen hebben neuspleisters een veel sterkere hechtkracht. Ze zijn ook stugger dan normale pleisters, waardoor ze veel langer recht blijven zitten. Neuspleisters zijn er in verschillende vormen en maten. De nieuwste generatie neuspleisters tegen snurken zijn zo ontworpen dat ze eenvoudige te plaatsen zijn en alle mogelijke frictie tijdens de slaap aankunnen.

Maar, werken neuspleisters tegen snurken?

Het is belangrijk te melden dat neuspleisters geen oplossing tegen snurken zijn op de lange termijn. Neuspleisters kunnen uitkomst bieden tegen snurken wanneer je geen gebruikelijke snurker bent en slechts tijdelijk last heeft van een verstopte neus door een allergie, verkoudheid of andere tijdelijke reden.

Voor mensen met een scheef neustussenschot zullen neuspleisters niet werken. Zij zullen vaak een operatie nodig hebben om deze afwijking te verhelpen. Als het snurken niet veroorzaakt wordt door nasale problemen, dan bieden neuspleisters ook geen uitkomst.

neuspleisters tegen snurken

Desalniettemin zijn neuspleisters een prima aanvulling op het gebruik van orale anti snurk middelen, zeker wanneer snurkers op hun rug slapen en ze een gezonde levensstijl aanhouden.

Op zichzelf kunnen neuspleisters echter niet als anti snurk middel beschouwd worden, omdat ze zoals eerder aangegeven het onderliggende probleem van snurken niet oplossen. Neuspleisters zorgen wel voor een betere neusademhaling en daarom kunnen ze zeker uitkomst bieden tegen snurken als er sprake is van een lichte verstopping.

In de lente, wanneer de pollen weer vrolijk toeslaan, lopen mensen met hooikoorts kans op het ontwikkelen van snurkklachten. Ook personen met andere allergieën merken vaak dat ademhalen ’s nachts moeilijker gaat. In dat geval bieden neuspleisters een ideale uitkomst voor het onnodige gesnurk wat hiermee gepaard kan gaan.

Veel sporters met nauwe neusholtes gebruiken neuspleisters om de ademhaling te bevorderen. Toen neuspleisters geïntroduceerd werden, waren ze een grote innovatie op sportgebied. Veel sporters zijn ze gaan gebruiken om hun sportieve prestaties te verbeteren.

Er zijn verschillende neuspleisters tegen snurken te koop in apotheken, drogisterijen en webwinkels. De pleisters zijn geen medicijn en zijn daarom zonder doktersrecept verkrijgbaar. Je kunt de anti snurk pleisters overigens niet bij Action kopen.

Conclusie

Onze conclusie is dat neuspleisters tegen snurken een nuttige uitvinding zijn maar helaas geen definitieve oplossing voor de gebruikelijke snurker. Neuspleisters helpen alleen wanneer er sprake is van een lichte, tijdelijke neusverstopping.

Voor een definitieve oplossing tegen snurken raden wij aan onze post over 10 anti snurkmiddelen te lezen. De meeste snurkers hebben het meeste baat bij het gebruik van een oraal anti snurk middel, eventueel in combinatie met neuspleisters.

Het effectiefste anti snurkmiddel is een anti snurkbeugel: 90% van de snurkers heeft hier baat bij. Dit is ook de reden dat KNO-artsen een anti snurkbeugel, ofwel Mandibulair Repositie Apparaat (MRA), als voorkeursbehandeling aanraden tegen snurken.

Het is een bitje dat de onderkaak naar voren houdt, waardoor deze samen met de tong en het zachte gehemelte op de plek blijven. Het gevolg is dat de keelholte vrijblijft en er geen gesnurk meer plaatsvindt. Lees hier de positieve ervaringen van klanten met de anti snurkbeugel.