De beste oordoppen tegen snurken – Slaap lekker!

Oordoppen tegen snurken als laatste redmiddel. Niet kunnen slapen door een snurkende partner is zeer vervelend. Een goede nachtrust is immers heilig. De effectiefste oplossing tegen snurken is het gebruik van een anti snurk beugel. Mocht je deze om bepaalde redenen niet kunnen dragen (bijvoorbeeld bij een gebitsprothese), dan kan je partner overwegen om oordoppen tegen snurken aan te schaffen. Met oordopjes slapen kan zeer onprettig zijn. Draagcomfort is daarom heel belangrijk en nemen we dan ook mee bij het vinden van de beste oordopjes tegen snurken.

1. Somnifiq Slaap oordopjes

De oordopjes van Somnifiq hebben een zeer speciale pasvorm die zorgt voor extreem draagcomfort. Daarnaast ontvang je direct twee verschillende maten zodat de oordopjes waardoor de kans op een perfecte pasvorm wordt verhoogd. De reviews van klanten zijn enorm goed. Deze oordopjes houden tot 35dB aan geluid tegen. Dit is genoeg om licht snurken niet meer te horen.

somnifiq-oordopjes-slapen

De oordopjes zijn gemaakt van siliconen (BPA vrij) en kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden onder de kraan met lauw warm water. Daarnaast krijg je een opbergdoosje zodat je ze makkelijk mee op reis kan nemen.

Ervaringen van gebruikers

De somnifiq oordoppen van  hebben in totaal 16 beoordelingen op Bol.com met een gemiddelde score van 4,6 sterren.


Naam: Jasp77

Mr. Anti Snurk beugel 5 sterren ervaring

Ik dacht eerst dat dit nooit zou werken. 10 minuten later in slaap en sindsdien slaap ik heerlijk door. Nooit meer wakker van achtergrond geluid.

Naam: DutchLiberal

Mr. Anti Snurk beugel 5 sterren ervaring

Ik heb ze nu een weekje in huis en heb in tijden niet zo goed geslapen. Niet meer wakker geworden van langsrijdend verkeerd, lallend uitgaanspubliek of mijn partner die ligt te snurken of naar het toilet gaat. Absolute aanrader als je onrustig slaapt door geluid!

Naam: Evavssrs

Mr. Anti Snurk beugel 1 ster ervaring

Zelfs als mijn man naast mij even fluistert kan ik hem letterlijk verstaan. Laat staan iets van snurk geluiden. Helaas. Doet niet wat het moet doen..

Naam: Elvee90

Mr. Anti Snurk beugel 5 sterren ervaring

Beste oordoppen die ik heb gehad. Ik hoor helemaal niets met deze oordoppen in. Ze hebben deze zomer al een festivalcamping en een kindercamping perfect dienst gedaan. Ja, licht pijnlijke oren ‘s ochtends, maar ononderbroken geslapen.


De ervaringen met de Somnifiq oordopjes zijn over het algemeen extreme positief. Slechts 2 gebruikers geven aan dat de oordopjes niet werken. De overige gebruikers geven aan dat de oordopjes erg prettig zitten en ze het geluid goed afdempen. Belangrijkste is dat verscheidene gebruikers melden dat zij er de hele nacht mee kunnen slapen zonder ongemakken.

Waar te koop?

Je kunt de Somnifiq oordoppen voor €24,95 incl. verzendkosten kopen op Bol.com.

somnifiq-verpakking

 


2. Alpine SleepSoft anti snurk oordoppen

De SleepSoft oordoppen van Alpine zijn gemaakt van AlpineThermoShape™, een zeer zacht en comfortabel materiaal met een fijne pasvorm.

De speciale akoestische filters dempen hinderlijk geluid dat een goede nachtrust in de weg staat. De filters zorgen voor een gemiddelde demping (SNR) van 25 dB. Dit betekent dat storende omgevingsgeluiden worden gedempt, maar de wekker, deurbel of kinderen wel nog hoorbaar zijAlpine sleepsoft anti-snurk oordoppenMaar: helpen deze oordoppen dan wel tegen het snurken van je partner? Snurkgeluiden kunnen namelijk de 95 dB overstijgen. Dat is zo hard als een drilboor. Alpine zegt daarover: “Ondanks het gebruik van slaapoordoppen blijf je snurkers horen. Het maakt niet uit welke oordoppen je gebruikt.” Geluiden boven de 25 dB blijf je dus horen, zij het zachter.

Wil je het geluid nog meer dempen? Dan kun je de Alpine SleepSoft Custom oordoppen tegen snurken aanmeten. Deze oordoppen worden op maat gemaakt en sluiten je gehoorgang helemaal af. Daardoor dempen ze wat maximaal mogelijk is; rond de 40 dB.

Ervaringen van gebruikers

De SleepSoft oordoppen van Alpine hebben in totaal 176 beoordelingen op Bol.com met een gemiddelde score van 3,4 sterren.


Naam: VBS27

Mr. Anti Snurk beugel 4 sterren ervaring

Partner snurkt natuurlijk wel zéér luid en ik ben een “lichte” slaper, ze werken zeker, maar voor mij niet genoeg :) Verder nog, ze zijn makkelijk in te brengen en zitten zéér comfortabel, kan je absoluut niet vergelijken met standaard oordopjes.

Naam: MarQ

Mr. Anti Snurk beugel 1 ster ervaring

Ik heb deze gekocht omdat m’n partner snurkt maar deze werkt dus niet.
En ze zitten ook echt niet lekker.

Naam: CharmingM

Mr. Anti Snurk beugel 4 sterren ervaring

Als lichte slaper zijn deze oordopjes een uitkomst. Blijven goed zitten.


De reviews over de SleepSoft oordoppen lopen sterk uiteen. Zowel qua comfort als geluid doorlatendheid verschillen de meningen. Een deel van de gebruikers vindt de oordoppen erg comfortabel, terwijl ze bij anderen juist pijnlijk zijn of uitvallen. Bij sommigen zijn snurkgeluiden nog steeds te horen, terwijl anderen blij zijn met het gedempte geluid.

Kortom: de beoordelingen zijn erg wisselend. Het lijkt vooral een kwestie van uitproberen.

Waar te koop?

Je kunt de SleepSoft oordoppen voor €12,99 excl. verzendkosten kopen op Bol.com. Ze worden geleverd met een kunststof bewaardoosje en cleaner.

 

3. Bose sleepbuds II oordoppen tegen snurken

De oordoppen van Bose zijn geen reguliere oordoppen die geluiden simpelweg blokkeren. Deze speciale oordoppen maskeren snurkgeluiden door middel van geluidsfragmenten. Dit heet passieve geluidsblokkering.

Je kunt de Bose sleepbuds II via Bluetooth verbinden met je smartphone of tablet. Via de app kun je kiezen uit 1 van 10 ingebouwde geluidsfragmenten. Bose noemt de fragmenten ‘consistent rustgevend’ en zijn te vergelijken met witte ruis. Voorbeelden van geluidsfragmenten zijn ritselende bladeren, lichte regen of een waterval. Deze geluiden maskeren het snurken.

bose-sleepbuds-2-oordoppen-tegen-snurkenAls het volume van de oordoppen te hard staat, krijg je automatisch een melding. Zo blijf je een huilende baby of brandalarm bijvoorbeeld wel nog horen.

Met een wekkerfunctie kun je een alarm instellen die via de earbuds afgaat, waardoor alleen jij het alarm hoort.

Belangrijk om aan te stippen is dat de oordoppen van Bose alleen werken voor mensen die niet per se stilte nodig hebben om te kunnen slapen. Het is echter aangetoond dat witte ruis zeer goed helpt bij het slapen. Het wordt bijvoorbeeld ook bij baby’s gebruikt om ze goed te laten slapen.

Bose Sleepbuds II Review & Ervaringen van gebruikers

De oordoppen van Bose hebben op Bol.com nog geen reviews. Op de website van Bose staan wel verscheidene reviews over de Sleepbuds II.  Over het algemeen zijn mensen er positief over. Sommige mensen klagen over de beperkte keuzen qua geluiden die men kan kiezen. Anderen klagen dat ze door de Sleepbuds nog steeds het snurken van hun partner horen.

Waar te koop?

Je kunt de Bose oordoppen voor €279,- kopen op Bol.com. Ze worden geleverd met oplaad-/opbergdoosje, USB kabel, reistasje en 3 maten oortjes (S, M en L).

 

4. Ohropax oordoppen tegen snurken

De Ohropax oordoppen zijn gemaakt van was. De wasbolletjes zijn kneedbaar en kunnen worden aangepast aan iedere gehoorgang. Het materiaal hecht zich goed aan de huid. Ze oefenen geen druk uit op het oor, waardoor het draagcomfort groot is. De oordoppen zijn huidskleurig, waardoor ze discreet gedragen kunnen worden.

De wasbolletjes dempen geluidshinder van bijvoorbeeld gesnurk of omgevingsgeluiden. Er wordt door Ohropax geen indicatie gegeven van hoeveel dB wordt geblokkeerd.

Ervaringen van gebruikers

De oordoppen van Ohropax hebben in totaal 5 beoordelingen op Bol.com met een gemiddelde score van 3,6 sterren.


Naam: Jojomun

Mr. Anti Snurk beugel 3 sterren ervaring

Niet mijn soort oordoppen. Heb het nodig om te slapen. Ze dempen het geluid goed, maar ik vind het materiaal niet prettig. M’n handen en oren worden helemaal vettig (wat later wel redelijk snel intrekt) en soms heb ik het idee alsof hij vacuüm trekt in m’n oor. Wel goed vormbaar in je oor. Ik kan makkelijk 1 bolletje verdelen over 2 oren.

Naam: Justin354

Mr. Anti Snurk beugel 1 ster ervaring

Ik hoor nog steeds iemand snurken, het is wel veel minder geworden.

Naam: Myrthe11

Mr. Anti Snurk beugel 4 sterren ervaring

Oordopjes vormen goed naar je oor en sluiten goed af. Ze verwijderen uit de verpakking (watjes eromheen weghalen) is veel werk en zorgt voor plakkerige vingers.


De reviews zijn over het algemeen vrij positief. Door het kneedbare materiaal sluiten ze de gehoorgang goed af, waardoor geluid goed wordt gedempt. Eén gebruiker vindt het materiaal niet prettig (een beetje vettig) en heeft het gevoel alsof het bolletje vacuüm trekt.

Eén review praat specifiek over snurken: volgens de gebruiker is het geluid veel minder met de oordopjes, maar nog wel hoorbaar. Deze persoon geeft de oordopjes slechts 1 ster.

Waar te koop?

Je kunt de Ohropax wasbolletjes voor €2,99 excl. verzendkosten kopen op Bol.com.

Ohropax oordoppen tegen snurken

Verschillende soorten anti snurk oordoppen

Het is belangrijk om te weten dat er vele verschillende soorten oordopjes bestaan. Zo zijn er bijvoorbeeld oordoppen voor tijdens het uitgaan, motorrijden, slapen, klussen, vliegen en zwemmen. Vaak hebben deze allemaal hun eigen speciale design en werking.

In dit artikel behandelen we oordoppen die ongewenste geluiden tijdens de slaap blokkeren, zoals snurken of straatrumoer.

Er bestaan op maat gemaakte oordoppen tegen snurken, maar ook universele dopjes die niet aanpasbaar zijn. Soms bestaan deze wel in verschillende maten, maar dat verschilt per merk. De meest gebruikte materialen zijn was, schuim en siliconen.

Je kunt anti snurk oordoppen op maat laten maken bij de audicien, bijvoorbeeld bij zaken als Beter Horen, Specsavers of Schoonenberg. Als je liever universele oordoppen hebt, dan kun je deze bij de apotheek of drogist (Kruidvat, Etos, Trekpleister) kopen of online bestellen.

Bol.com heeft vele goede oordoppen tegen een snurkende partner in het assortiment. Hieronder bespreken we drie verschillende oordoppen en kijken we naar ervaringen en reviews van gebruikers.

De consumentenbond heeft verschillende anti snurk middel getest maar is vergeten om de oordopjes voor slapen of tegen snurken te testen.

Conclusie: wat zijn de beste oordoppen tegen snurken?

Bovenstaande oordoppen hebben allemaal zeer uiteenlopende beoordelingen. Welke oordoppen tegen snurken zijn nu de beste?

Het is duidelijk dat de ideale oordoppen tegen hard of extreem snurken niet bestaan. Harde geluiden zullen altijd hoorbaar blijven. Zelfs ‘geluiddichte’ oordoppen tegen snurken kunnen nooit al het geluid tegenhouden.

Onze mening is dat Somnifiq de beste oordoppen tegen snurkgeluiden aanbiedt. Met een score van 4,6 sterren en extreem fijn draagcomfort zijn deze oordopjes de beste keuzen.

 

Alternatieve oplossing: anti snurkbeugel

Helpen oordoppen niet tegen de snurkgeluiden van jouw partner? Of wil je het snurkprobleem van je partner liever bij de bron aanpakken? Dan raden wij aan om het gebruik van een anti snurk beugel te overwegen. Dit is het effectiefste anti snurkmiddel dat er bestaat: het lost snurken op bij 90% van de gebruikers.

Een zelf aanpasbare anti snurkbeugel kost slechts €29,95. Daarnaast heb je een proefperiode van 7 dagen. Werkt de beugel bij jou niet, dan krijg je zonder gezeur je geld terug. Lees de positieve anti snurk beugel ervaringen van Mr. Anti Snurk.

mr-anti-snurk-usp

Laagfrequent geluid

Ervaar je overlast van laagfrequent geluid (LFg) van bijvoorbeeld industrie, windmolens of ventilatoren? Dan helpen oordoppen helaas niet. LFg wordt voornamelijk rechtstreeks in het lichaam, buiten de gehoororganen om, waargenomen. Laagfrequent geluid kan daarom niet worden tegengehouden door oordoppen.