Anti snurk armband review & ervaringen

Er bestaan tientallen verschillende anti snurk middelen en natuurlijk adverteren alle fabrikanten dat hun middel dé oplossing tegen snurken biedt. In het rijtje van de vele anti snurkmiddelen kunnen we ook de anti snurk armband scharen. Dit middel wordt in sommige gevallen ook wel een anti snurk horloge genoemd. Het doel van de armband is de snurker laten stoppen met snurken door middel van het afgeven van kleine elektronische schokjes. Maar is de armband ook daadwerkelijk effectief?

Anti snurk armband

Werking van de anti snurk armband

De anti snurk armband wordt tijdens de slaap om de pols gedragen. De meeste armbanden zijn voorzien van een elastische polsband of een klittenbandsluiting en hebben dus een universele pasvorm. Bij sommige armbanden worden een aantal setjes zelfklevende elektroden meegeleverd. Deze plak je op de punten van de armband die de schokjes afgeven.

Binnenin de armband bevindt zich een sensor die snurkgeluiden kan detecteren. Het principe is dat de armband bij een drie opeenvolgende snurkgeluiden een stimulatie afgeeft in de vorm van schokjes, die overigens compleet ongevaarlijk zijn. de armband is in staat om omgevingsgeluiden te filteren en alleen in werking te treden bij het detecteren van snurken. De schokjes zouden de snurker moeten aansporen om van slaaphouding te veranderen, zodat het snurken stopt.

Werking van anti snurk armband

Bron: Ckbody.com

De slaaphouding waarin de meeste mensen snurken is de rugligging. Dit komt omdat er in die houding meer kans is op het naar achteren vallen van de onderkaak, tong, zacht gehemelte en andere weefsels. Deze kunnen de keelholte blokkeren, waardoor de ademhaling minder soepel verloopt. Dit veroorzaakt snurkgedrag.

Als je dus bijvoorbeeld ligt te snurken op je rug, kan de anti snurk armband deze geluiden detecteren en schokjes afgeven. Je wordt zo aangespoord om op je zij te gaan liggen, en het snurken houdt op.

Bekijk hier een video waarin wordt uitgelegd hoe de anti snurk armband ‘Snore Stopper’ (snurkstopper) werkt.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Een mooie theorie, maar werkt het in de praktijk ook zo?

Ervaringen met de anti snurk armband

Om erachter te komen of de anti snurk armband effectief is, hebben wij besloten op zoek te gaan naar gebruikerservaringen op internet. We hebben een aantal reviews gevonden, zoals bijvoorbeeld hier, hier en hier. Tegenwoordig is de Snore Stopper ook op bol.com te koop, we gaan de ervaringen ook hier in de gaten houden.

Opvallend is dat ervaringen met De anti snurk armband over het algemeen niet positief zijn. Het eerste probleem met de anti snurk armband lijkt te zijn dat de schokjes de slaap van de snurker verstoren. Dit terwijl een anti snurkmiddel juist bedoeld zou moeten zijn om de slaapkwaliteit van de snurker te verbeteren. Het middel zorgt er echter voor dat de snurker nooit lang genoeg een diepe slaap bereikt en leidt daarom juist tot een verminderde slaapkwaliteit.

Daarnaast blijkt de armband ook schokjes af te geven bij andere omgevingsgeluiden, zoals de televisie, een voorbijrazende vrachtwagen of een pratende partner. De claim dat de armband alleen schokjes afgeeft bij snurkgeluiden klopt dus niet. Daarnaast lijkt de armband snurkgeluiden niet te detecteren als je je arm onder de dekens hebt liggen.

Een ander nadeel aan de anti snurk armband is dat het de oorzaak van snurken niet oplost, maar slechts een symptoombestrijder is. Daarnaast is het een vrij lomp apparaat. Slapen met het ding om je arm is niet erg comfortabel.

Conclusie: is de anti snurk armband effectief?

Onze conclusie is dat de anti snurk armband een innovatief product is met een logisch idee erachter, maar dat de uitvoering niet het gewenste effect heeft. Er zijn teveel dingen aan de armband die nét niet naar behoren werken. Jammer, maar helaas.

Ben je ook niet overtuigd over het gebruik van de anti snurk armband? Of heb je de armband al aangeschaft, maar ben je niet tevreden? Wellicht zul je dan meer baat hebben bij het gebruik van een ander, effectiever, anti snurk middel.

 

Alternatief middel: anti snurkbeugel

Een zeer effectief anti snurk middel dat bij 90% van de snurkers helpt tegen snurkklachten is een anti snurkbeugel. Dit is een tandheelkundige beugel die je ’s nachts draagt en die je onderkaak iets naar voren dwingt. Het gevolg hiervan is dat de onderkaak samen met de tong en het zachte gehemelte niet meer naar achteren kunnen vallen, zelfs niet als je op je rug slaapt. Een blokkade van de luchtweg wordt dus voorkomen, en daardoor ook het snurken.

Mr. Anti Snurk

Het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information heeft een onderzoek uitgevoerd om de werking van de anti snurkbeugel te testen. Hun conclusie is dat een anti snurkbeugel een zeer effectief middel tegen snurken is voor grofweg 90% van de snurkers. Heb je interesse in de anti snurkbeugel? Overweeg dan de zeer voordelige anti snurk beugel van Mr. Anti Snurk. Deze kost slechts €27,95 en heeft een niet goed, geld terug garantie van 7 dagen. Hier kun je de vele positieve ervaringen met Mr. Anti Snurk lezen.

mr. anti snurk verpakking schaduw vierkant