Snurk beddengoed en pyjama’s voor een heerlijke nachtrust

‘Snurk’ zorgt ervoor dat slapen nooit meer saai hoeft te zijn. Het creatieve, Amsterdamse bedrijf heeft een uitgebreide collectie beddengoed, pyjama’s (‘horizontal wear’) en sierkussens die zijn bedrukt met eigenzinnige fotoprints.

Anders dan de naam doet vermoeden, is Snurk beddengoed niet bedoeld om snurkklachten tegen te gaan. Zij zorgen er naar eigen zeggen wel voor dat slapen en bankhangen (weer) een feestje wordt. Daarnaast bezorgt het fluweelzachte materiaal je zonder twijfel een heerlijke nachtrust.

In dit artikel een sneak peak in de collectie en het succes van Snurk. Wil je toch tips tegen snurken? Lees dan onderaan het artikel een aantal van onze adviezen.

Snurk beddengoed

Bron: Smulderstextiel.be

Het ontstaan van Snurk beddengoed

In 2007 zijn de twee oprichters van Snurk, Peggy van Neer en Erik van Loo, begonnen met het ontwerpen van hun eerste designs. Peggy wilde aanvankelijk de stichting Zwerfjongeren Nederland onder de aandacht te brengen en ze besloten dit te doen door het ontwerpen van een dekbed met een print van kartonnen dozen (“Le-Clochard”) en hoeslaken in de vorm van een stoep (“Le-Trottoir”).

Binnen no-time was de collectie uitverkocht en Snurk was geboren. Ondertussen is zijn ze een internationaal groeiend label met een zeer uitgebreid assortiment creatief beddengoed en home wear voor jong en oud. Slapen als een ballerina of astronaut, of met een schattig huisdier aan je voeten: wie wil dat nou niet?

Snurk beddengoed

Bron: Smulderstextiel.be

Eerlijke producten

Alle fotoprints van Snurk beddengoed en de andere producten uit de collectie zijn vormgegeven door Nederlandse ontwerpers, en zijn naar eigen zeggen dus ‘homemade’. Het drukken van de print op de stof gebeurt in Portugal, ofwel digitaal, ofwel als zeefdruk, afhankelijk van het mooiste resultaat per design.

Het gehele productieproces vindt plaats in Europa en er komt geen kinderarbeid aan te pas. Snurk doet zijn imago van mens en planeet vriendelijk dus eer aan.

Snurk beddengoed is gemaakt van 100% katoen. Er wordt uitsluitend perkaal katoen gebruikt, waardoor Snurk beddengoed fluweelzacht, soepel en duurzaam is. De anti-krimp behandeling die de producten krijgen, maakt het feestje af.

 

Snurk beddengoed en overige producten

Hier een greep uit de collectie van Snurk:

 

Snurk beddengoed

Kokwooncenter.nl

 

Snurk beddengoed

Kunstlichtdesign.nl

 

Snurk beddengoed

Huitenga-webshop.nl

 

Snurk beddengoed pyjama's

Fashionweek.nl

 

Snurk beddengoed tegen snurken?

Het heerlijke materiaal waarvan Snurk beddengoed is gemaakt, zorgt er ongetwijfeld voor dat je zult slapen als een roos. Daarnaast geeft het je slaapkamer een esthetische boost. Maar zoals we al zeiden is het beddengoed van Snurk niet bedoeld om snurkklachten tegen te gaan. Wil je toch graag tips tegen snurken? Een aantal adviezen:

  • Zorg voor een regelmatig dag- en nachtritme en voldoende slaap. Oververmoeidheid zorgt voor extreem verslapte spieren tijdens de slaap, wat leidt tot meer kans op snurken.
  • Gebruik een effectief anti snurkmiddel, zoals een anti snurkbeugel ofwel Mandibulair Repositie Apparaat (MRA). Dit middel is voorkomt snurkklachten in 90% van de gevallen. Mr. Anti Snurk is een voordelige aanbieder van anti snurkbeugels met zeer veel positieve beoordelingen.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

  • Houd je slaapkamer stofvrij en ventileer deze dagelijks.
  • Val af. Overgewicht is één van de grootste veroorzakers van snurkgedrag.
  • Vermijd zware, vette maaltijden voordat je gaat slapen. Een volle maag drukt tegen je middenrif, wat je ademhaling op een negatieve manier beïnvloedt.
  • Drink ten minste vier uur voordat je gaat slapen geen alcohol. Alcohol verslapt de spieren en lokt snurkklachten uit.
  • Stop met roken. Roken irriteert de luchtwegen en slijmvliezen en dit werkt snurken in de hand.
  • Doe oefeningen om je mond- en keelspieren te versterken.
  • Heb jij last van een snurkende partner? Lees dan onze 6 tips tegen geluidsoverlast.