Slapen met zwangerschapskussen voor een optimale nachtrust

Slapen met zwangerschapskussen

Als je zwanger bent is een goede nachtrust soms ver te zoeken. De hormonen gieren door je lijf en de steeds groter wordende buik is niet bepaald comfortabel. Voor veel vrouwen geeft slapen met een zwangerschapskussen veel verlichting.

Waarom slapen met zwangerschapskussen?

Een zwangerschapskussen biedt je lichaam een perfecte ondersteuning. Zowel je buik, rug en nek worden ondersteund en daarnaast worden de wervelkolom en heupen ontlast.

Een zwangerschapskussen heeft de vorm van een U. De bedoeling is dat je op je zij in het kussen gaat liggen, met de opening aan de onderkant. Zorg ervoor dat je één been onder het kussen legt en de andere eroverheen. Deze houding geeft je lichaam de beste steun.

Na de zwangerschap kun je een zwangerschapskussen tevens gebruiken bij het voeden van je baby. Later kan het kussen zelfs gebruikt worden om de baby te helpen bij het aannemen van de zithouding.

Overige tips om beter te slapen tijdens je zwangerschap

Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om tijdens je zwangerschap toch een goede nachtrust te krijgen. Een aantal tips:

  • Veel zwangere vrouwen hebben last van zuurbranden tijdens de nacht. Er zijn verschillende dingen je kunt doen om dit te voorkomen: Brandend maagzuur ‘s nachts voorkomen: 6 tips.
  • Drink in de avond niet teveel. Tijdens de zwangerschap heb je meer last van plasdrang, waardoor je er ‘s nachts vaak verschillende keren uitmoet om te plassen. Dit wordt nycturie genoemd. Minder drinken zorgt voor minder onderbrekingen tijdens de nacht.
  • Slaap zoveel mogelijk op je linkerzij. Dit zorgt voor een optimale bloedsomloop voor jou en de baby.
  • Heb je last van dikke voeten die je uit je slaap houden? Lees dan hier 8 tips tegen dikke voeten tijdens de zwangerschap.
  • Neem overdag een korte powernap om bij te tanken. Dit voorkomt dat je oververmoeid naar bed gaat.
  • Voldoende lichaamsbeweging helpt om ‘s nachts beter te slapen. Doe dit echter niet te laat op de avond.
  • Heb je last van piekeren? Volg dan deze tips op: Niet kunnen slapen door piekeren: 3 tips.

 


Wist je dat…?