Snurkbeugel beste getest

Snurkbeugel beste getest anti snurkmiddel volgens het NCBI

Er bestaan vele verschillende anti snurkmiddelen. Natuurlijk beweren alle fabrikanten dat hun middel snurken écht zal tegengaan. Helaas blijkt dit in de praktijk lang niet altijd het geval. Volgens onderzoek van het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information (NCBI) is de snurkbeugel het beste getest anti snurkmiddel. Lees hieronder meer informatie over de snurkbeugel én welke snurkbeugel je het beste kunt aanschaffen.

Wat is de snurkbeugel?

De snurkbeugel is een tandprothese die snurken bij de oorsprong aanpakt. De meeste mensen snurken doordat de onderkaak tijdens de slaap naar achteren zakt. Dit zorgt ervoor dat het zachte gehemelte en de huig de luchtweg belemmeren.

Door deze belemmering ontstaat er bij het inademen een onderdruk in de keel. Hierdoor worden het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe gezogen en gaan deze trillen. Deze trillingen veroorzaken het snurkgeluid.

De snurkbeugel gaat het naar achteren vallen van de onderkaak tegen. Tijdens het dragen ervan wordt de onderkaak lichtjes naar voren geduwd. Hierdoor blijft de luchtweg geheel vrij en vindt er geen gesnurk plaats.

Werking van de snurkbeugel

Wetenschappelijk getest

De werking van de snurkbeugel is wetenschappelijk aangetoond door het Amerikaanse onderzoeksinstituut NCBI. In dit artikel kunnen we lezen dat de snurkbeugel een zeer effectieve remedie tegen snurken is.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 134 proefpersonen, waarvan 96% vóór het onderzoek vaak of altijd luid snurkte. Tijdens het gebruik van de snurkbeugel was dit slechts 2%: een zeer groot verschil. Een follow-up onderzoek laat zien dat gemiddeld 350 dagen na het eerste gebruik van de snurkbeugel nog steeds 86% van de patiënten de snurkbeugel elke nacht gebruikte.

Door middel van het analyseren van de onderzoeksresultaten heeft het NCBI geconcludeerd dat de snurkbeugel een effectieve behandeling tegen snurken is. Ongeveer 90% van de snurkers heeft er baat bij.

Snurkbeugel

Bron: Webmd.com

Waarom is de snurkbeugel effectiever dan andere anti snurkmiddelen?

Het NCBI heeft meerdere onderzoeken naar snurken en mogelijke behandelmethodes uitgevoerd. Zij benadrukken hierbij duidelijk dat snurken bij veel mensen een gevolg van het obstructieve slaapapneusyndroom (OSAS) is.

Slaapapneu is een slaapstoornis die gepaard gaat met ademstilstanden. Deze ontstaan doordat de luchtweg op sommige momenten tijdens de slaap geheel geblokkeerd raakt. Bekende symptomen van slaapapneu zijn extreme vermoeidheid en slaperigheid, nachtzweten, een droge mond, ochtendhoofdpijn, en dus ook luid snurken.

CPAP-masker

Het NCBI beschrijft dat voor mensen die naast snurken ook lijden aan slaapapneu, het CPAP-masker de voorkeursbehandeling is. Dit is een luchtpomp die bij de drager voor een constante luchtstroom zorgt, de continuous positive airway pressure. Dit voorkomt het dichtklappen van de luchtweg, en daarmee ook bijkomende symptomen zoals snurken.

CPAP-masker

Het nadeel van het CPAP-masker is echter dat het een zeer ingrijpende methode is. Het is oncomfortabel om mee te slapen en kan daarnaast zorgen voor bijwerkingen, zoals neusverkoudheid, bijholteontstekingen, maskerdrukplekken, tijdelijke spierpijn op de borst en winderigheid door het inslikken van lucht.

Daarom wordt een CPAP-masker vaak alleen gebruikt als er sprake is van ernstige slaapapneu. Snurkers worden aangeraden eerst andere middelen uit te proberen.

Conclusie van het NCBI

In dit artikel beschrijft het NCBI dat de snurkbeugel, naast het CPAP-masker, de effectiefste niet-ingrijpende remedie tegen snurken is. (Het volledige artikel is hier te lezen).

Ze schrijven onder andere het volgende: “Orale therapie (met een snurkbeugel, red.) wordt als de effectiefste niet-ingrijpende therapie voor de behandeling van snurken en obstructieve slaapapneu geaccepteerd, na het gebruik van continuous positive airway pressure. De ontwikkeling van deze behandeling in de afgelopen 40 jaar is explosief en op bewijs gebaseerd.”

Let op: als je vermoedt dat je kampt met slaapapneu, raadpleeg dan altijd een arts.

 

Volgens het NCBI is de snurkbeugel de effectiefste, niet-ingrijpende behandeling tegen snurken.

 

Welke snurkbeugel kopen?

Wil jij graag een snurkbeugel kopen? Probeer dan rekening te houden met de volgende zaken:

Prijs

De prijs van de vele verkrijgbare snurkbeugels loopt zeer uiteen. Zo kun je bijvoorbeeld een beugel bij de tandarts laten aanmeten. Dit is echter zeer duur en kan je al snel vele honderden euro’s kosten. Het is daarom beter om een snurkbeugel bij een erkende webshop te kopen. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf een paar tientjes en de werking is in de basis hetzelfde.

Snurkbeugel op maat

Kies altijd een snurkbeugel op maat, ofwel: een snurkbeugel die je aan kunt passen op je gebit. Een standaard beugel is zeer oncomfortabel en niet effectief.

Keurmerk

Let erop dat je kiest voor een webshop die is aangesloten bij een erkend keurmerk. Hierdoor weet je zeker dat je te maken hebt met een echte webshop en je niet wordt opgelicht.

Ervaringen

Kijk daarnaast ook of de webshop beschikt over meer dan slechts een handjevol positieve ervaringen van klanten.

Garantie

Het is ook slim om te kijken of de aanbieder werkt met een niet goed, geld terug garantie. Hierbij kun je gedurende een periode uittesten of de snurkbeugel bij jou effectief is. Zo niet, dan krijg je je geld terug.

Een voorbeeld van een betrouwbare aanbieder is Mr. Anti Snurk. Deze snurkbeugel kost slechts €27,95 en kun je gedurende 7 dagen uitproberen.