Ben jij op zoek naar een goede anti snurk neusclip of neusklem tegen snurken? Lees dan deze uitgebreide review over dit opmerkelijke anti snurk middel.

Anti snurk neusclip

Hoe ontstaat snurken?

Snurken kan vele verschillende oorzaken hebben, maar kort gezegd is er altijd sprake van een blokkade in de luchtweg. Bij een deel van de snurkers ligt de oorzaak in de keel, terwijl bij andere snurkers de neus de probleemzone is.

Indien het probleem zich in de keelholte bevindt, is er sprake van één van de volgende zaken:

 • Verslapte spieren in het keel- en mondgebied (van nature of door bijvoorbeeld ouderdom, alcoholgebruik, slaapmedicatie, kalmeringsmiddelen, oververmoeidheid of een trage schildklier)
 • Verdikte keelwanden (door bijvoorbeeld roken, overgewicht of brandend maagzuur)
 • Een van nature lang en vrij slap zacht gehemelte en huig
 • Vergrote keelamandel (vooral bij kinderen)

Het gevolg van bovenstaande zaken is dat de luchtweg vernauwt en dat lucht zich tijdens de ademhaling door een nauwe opening moet persen. Hierdoor wordt de luchtstroom turbulent, wat zorgt voor vibraties van de omliggende weefsels. Deze vibraties zorgen voor het snurkgeluid.

Als er echter sprake is van een probleem met de neusademhaling, kunnen mogelijke oorzaken zijn:

 • Allergie
 • Verkoudheid
 • Neuspoliepen
 • Scheef neustussenschot
 • Grote onderste neusschelp
 • Permanent gezwollen neusslijmvlies
 • Vergrote neusamandel (vooral bij kinderen)

Als de neusademhaling wordt belemmerd, wordt er automatisch overgeschakeld op de mondademhaling. Dit zorgt bij het inademen voor een te lage luchtdruk in de keelholte, met snurken als gevolg.

 

Hoe werkt een anti snurk neusclip?

Een anti snurk neusclip of neusklem is een klein apparaatje dat je tijdens de slaap als een soort knijpertje op je neustussenschot plaatst. Het is met name bedoeld voor snurkers die kampen met een probleem met de neusademhaling. Het zorgt ervoor dat lucht beter wordt geleid en er meer zuurstof wordt aangevoerd.

De meeste clips zijn gemaakt van medische siliconen of flexibele kunststof. Er bestaan echter ook neusclips die een magnetisch element bevatten. Hieronder bespreken we het verschil tussen deze twee soorten neusclips.

Anti snurk neusclip met magnetisch element

Deze neusclips bevatten ingebouwde magnetische chips. De chips bevinden zich in de twee bolletjes die je tegen je neustussenschot plaatst. Bij elke in- en uitademing worden de bolletjes sterker tegen het neustussenschot geduwd, wat zorgt voor stimulatie van de zenuwen in het neustussenschot.

Sommige aanbieders beweren dat de stimulatie van het neustussenschot kan bijdragen aan versterking van de spieren in de keel en huig. Hierdoor zou het snurken stoppen of verminderen. Dit lijkt vrij vergezocht en wij vragen ons dan ook af in hoeverre dit echt mogelijk is.

Anti snurk neusclip met magneten

Sommige aanbieders beweren dat hun neussclip werkt volgens de traditionele Chinese magneettherapie. De magnetische werking van het product helpt de luchtwegen van de neus meer te openen, waardoor de doorstroom van de lucht beter verloopt.

Deze neusclips zouden echter ook effectief zijn voor snurkers die niet precies weten waar hun snurkklachten vandaan komen. Wederom is onduidelijk hoe dit precies werkt en of er wetenschappelijke bewijzen voor zijn. Deze lijken tot dusver te ontbreken.

Het optimale effect van neusclips met magnetisch element wordt volgens aanbieders na ongeveer een maand bereikt en zal maximaal twee jaar duren. Daarna verliest het magnetische micro-element zijn kracht.

De prijs van anti snurk neusclips met magnetisch element varieert sterk: prijzen lopen uiteen van ongeveer €5 tot €36.

Anti snurk neusclip zonder magnetisch element

Anti snurk neusclips die geen magnetische chips bevatten, concentreren zich met name op het aanvoeren van meer zuurstof bij de snurker. Ze openen de neusgaten en zorgen voor een soepelere ademhaling. Dit zou zorgen voor een vermindering van snurkklachten.

Vaak neemt de neemt de effectieve werking van deze neusclips na ongeveer een half jaar af. Het is verstandig om dan een nieuw exemplaar te gaan gebruiken.

Anti snurk neusclips zonder magneet kosten bijna allemaal rond de €4-€7.

Anti snurk neusclip

Bron: Anti-snurkshop.nl

Is een anti snurk neusclip effectief tegen snurken?

Als we online zoeken naar ervaringen van klanten, vinden we zowel positieve als negatieve reviews over neusclips. Het lijkt erg persoonlijk te zijn of een neusclip wel of niet werkt.

Meestal werken neusclips alleen als er sprake is van een onschuldig, tijdelijk probleem in de neus, zoals een verkoudheid of allergische reactie. Maar helaas ook dan werkt een neusclip niet altijd. Daarnaast blijkt hij soms uit te vallen tijdens de slaap.

Als de snurker kampt met ernstigere klachten, zoals de aanwezigheid van neuspoliepen, een scheef neustussenschot of permanent gezwollen neusslijmvlies, dan zal een neusclip dit niet kunnen oplossen. In dat geval is behandeling van een arts (zoals een operatie) vaak de enige uitweg.

We zetten de voor- en nadelen van neusclips voor je op een rij.

Voordelen:

 • De meeste neusclips zijn vrij voordelig
 • Eenvoudig in gebruik
 • Kunnen bij lichte klachten zorgen voor een vermindering van snurken

Nadelen:

 • Werken niet in alle gevallen
 • Vallen snel uit
 • Neusclips met magnetisch element werken pas na een maand en gaan maximaal twee jaar mee
 • Bij neusclips zonder magnetisch element wordt aangeraden om ze na een half jaar te vervangen

Er zijn vele verschillende bedrijfjes en budgetaanbieders die neusclips aanbieden. De kwaliteit van deze clips is niet altijd even goed. Kijk hier dus mee uit.

Wat zijn de beste oplossingen tegen snurken?

Helpt een neusclip bij jou niet? Geen zorgen, er bestaan alternatieve middelen die kunnen helpen bij het oplossen van snurken door neusproblemen. Hieronder een paar tips:

Neusspreider tegen snurken

Een neusspreider wordt door de meeste snurkers als comfortabeler ervaren dan een neusclip, omdat het geen druk uitoefent op het neustussenschot.

Het middel bestaat uit twee buisjes of kegeltjes die met elkaar verbonden zijn door middel van een U-vormig bruggetje. Een neusspreider zorgt ervoor dat de neusgaten worden verwijd om de luchtstroom door de neus te verbeteren.

Daarnaast voorkomt het middel het dichtklappen van de neusvleugels tijdens de slaap, zodat er een constante luchtstroom plaatsvindt en er meer zuurstof wordt aangevoerd. Dit verkleint de kans op snurken aanzienlijk. Ook slaap je hierdoor dieper, waardoor je uitgeruster wakker wordt.

Neusspreiders zijn in de meeste gevallen gemaakt van medische siliconen en zijn hierdoor zeer comfortabel om te dragen.

Mocht een neusspreider jouw snurkprobleem ook niet kunnen oplossen, dan heb je meerdere opties:

Anti snurkbeugel

Een anti snurkbeugel wordt vaak gebruikt door keelsnurkers, maar kan ook neussnurkers helpen bij het oplossen van hun snurkklachten.

Bij neussnurkers zorgt de belemmerde neusademhaling ervoor dat zij geforceerd door hun mond gaan ademhalen. Dit kan leiden tot een te lage luchtdruk in de keelholte bij het inademen. Het gevolg hiervan is dat de omliggende weefsels gaan trillen: het snurkgeluid.

In dit geval is het slim om een anti snurkbeugel als aanvulling te gebruiken op een neusspreider of -clip. Maar ook als je (tijdelijke) neusprobleem is opgelost en je blijft snurken, kun je baat hebben bij het gebruik van een anti snurkbeugel.

Werking anti snurkbeugel

Zoals we al beschreven, wordt snurken in veel gevallen veroorzaakt door een verslapping van de spieren in de mond en keel. Een anti snurkbeugel helpt je hierbij: het houdt de onderkaak lichtjes naar voren, waardoor wordt voorkomen dat deze samen met de tong en andere zachte weefsels de keelholte in zakt. Zo blijft de luchtweg in de keelholte de gehele nacht vrij en krijgt snurkgedrag geen kans.

De werking van een anti snurkbeugel is wetenschappelijk aangetoond door het National Center for Biotechnology Information. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 90% van de snurkers baat heeft bij het gebruik van de beugel.

Kies bij de aanschaf van een anti snurkbeugel altijd voor een aanpasbare beugel die goed aansluit op je gebit. Mr. Anti Snurk is een bedrijf dat aanpasbare anti snurkbeugels aanbiedt voor slechts €27,95. Lees hier de vele positieve ervaringen met de snurkbeugel van Mr. Anti Snurk. Werkt de beugel bij jou helaas toch niet? Dan kun je binnen 7 dagen gebruik maken van de niet goed, geld terug garantie.

Huisarts

Mocht niets van bovenstaande helpen, raadpleeg dan je huisarts. Hij of zij kan je onderzoeken en kijken waar je snurkprobleem precies vandaan komt.  Daarnaast kan je huisarts je tips geven over mogelijke behandelingsopties of je eventueel doorverwijzen naar de KNO-arts voor een uitgebreider onderzoek.

Dure merken neusklem tegen snurken

Hieronder geven we nog even aandacht aan twee zeer dure merken van de neusklem tegen snurken. Lees het even door en doe er je voordeel mee!


SnoreBlock

snoreblock

SnoreBlock is een neusclip met magneten. Van dit type anti snurk middel worden er heel veel aangeboden op verscheidene websites. SnoreBlock kopen is een vrij prijzige aangelegenheid. De SnoreBlock neus magneet kost namelijk €57,00 per stuk.

Prijs: €57,00 per stuk.

Ervaringen van gebruikers:

De SnoreBlock reviews die online te vinden zijn niet onafhankelijk en zijn meestal extreem positieve commerciële teksten. De ervaringen met SnoreBlock zullen ongeveer hetzelfde zijn als die met Nozovent en andere neusclips. Voor sommige zal SnoreBlock prima werken voor andere minder of helemaal niet. Echter is het extreem duur en raden we je aan eerst een andere optie te proberen. 


SnoreZen

snorezenSnoreZen is ook een neusclip met magneten net als de hiervoor genoemde SnoreBlock. Van dit type neusspreider worden er zeer veel aangeboden op verschillende sites. Om SnoreZen te kopen moet je redelijk diep in de buidel tasten, hij kost namelijk €49,00 per stuk.

Prijs: €49,00 per stuk.

Ervaringen van gebruikers:

Als we de SnoreZen recensies, ervaringen en reviews mogen geloven krijgt de neusclip maar liefst 5 sterren van al de gebruikers. Echter zijn geen van deze recensies onafhankelijk te verifiëren. De ervaringen met SnoreZen zullen ongeveer hetzelfde zijn als die met SnoreBlock en andere neusclips. Voor sommige zal SnoreZen werken voor andere minder of helemaal niet. SnoreZen is erg duur en is het de moeite waard eerst een goedkopere optie te proberen