Anti snurk neusclip neusklem review – Welke kopen?

Ben jij op zoek naar een anti snurk neusclip of neusklem tegen snurken? Lees dan deze review.

Hoe werkt een anti snurk neusclip?

Een anti snurk neusclip of neusklem is een klein apparaatje dat je tijdens de slaap als een soort knijpertje op je neustussenschot plaatst. Het is met name bedoeld voor snurkers die kampen met een probleem met de neusademhaling. Het zorgt ervoor dat lucht beter wordt geleid en er meer zuurstof wordt aangevoerd.

Je brengt de neusclip eenvoudig in door hem in beide neusgaten te duwen, tot hij niet verder meer kan. Zie onderstaande afbeelding.

Anti snurk clip gebruik

De meeste clips zijn gemaakt van medische siliconen of flexibele kunststof. Er bestaan echter ook neusclips die een magnetisch element bevatten. Hieronder bespreken we het verschil tussen deze twee soorten neusclips.

Anti snurk neusclip met magnetisch element

Dit type neusbeugel bevat ingebouwde magnetische chips. De chips bevinden zich in de twee bolletjes die je tegen je neustussenschot plaatst. Bij elke in- en uitademing worden de bolletjes sterker tegen het neustussenschot geduwd, wat zorgt voor stimulatie van de zenuwen in het neustussenschot.

De magneten schijnen ook een holistische werking te hebben uit de traditionele Chinese magneettherapie. Dit is natuurlijk niet controleerbaar, maar wat wel vast staat is dat de magneten er in ieder geval voor zorgen dat de neusklem beter op zijn plaats blijft zitten.

De neusklem heeft net als andere anti snurk neusspreiders als simpel doel om de ademhaling door de neus te vergemakkelijken. Het houdt de neusgaten beter open en zorgt zodoende voor een betere luchtstroom.

 

Anti snurk neusclip zonder magnetisch element

Anti snurk neusclips die geen magneten bevatten, concentreren zich met name op het aanvoeren van meer zuurstof bij de snurker. Ze openen de neusgaten en zorgen voor een soepelere ademhaling. De werking is dus eigenlijk hetzelfde maar ze blijven minder goed zitten.

Is de neusklem effectief tegen snurken?

Als we online zoeken naar ervaringen van klanten, vinden we zowel positieve als negatieve reviews over neusclips. Het lijkt erg persoonlijk te zijn of een neusclip wel of niet werkt. Maar dit is het geval met alle neusspreiders. Veel mensen snurken namelijk vanwege een blokkering van de lucht in de keel.

Meestal werken neusclips alleen als er sprake is van een onschuldig, tijdelijk probleem in de neus, zoals een lichte verstopping. Maar helaas ook dan werkt een neusclip niet altijd. Daarnaast blijkt hij soms uit te vallen tijdens de slaap, vooral de anti snurk clip zonder magneet valt vaker uit.

Als de snurker kampt met ernstigere klachten, zoals de aanwezigheid van neuspoliepen, een scheef neustussenschot of permanent gezwollen neusslijmvlies, dan zal een neusclip dit niet kunnen oplossen. In dat geval is behandeling van een arts (zoals een operatie) vaak de enige uitweg.

We zetten de voor- en nadelen van neusclips voor je op een rij.

Voordelen:

  • Eenvoudig in gebruik
  • Voordelig
  • Meer lucht
  • Makkelijkere ademhaling
  • Helpt tegen snurken

Nadelen:

  • Werken niet in alle gevallen
  • Zonder magneten vallen ze snel uit

Welke anti snurk clip kopen?

Het kiezen van het juiste anti snurk middel kan een lastige klus zijn. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een betrouwbaar merk. Dr. Breathe Well helpt al vele jaren duizenden Nederlanders van het snurken af. Je krijgt maar liefst 4 anti snurk clips per verpakking.

Dr. Breathe Well anti snurk clip voorkant verpakking

Mocht een neusspreider jouw snurkprobleem ook niet kunnen oplossen, dan heb je meerdere opties:

Aanvulling of alternatief: de snurkbeugel

Een anti snurk beugel wordt vaak gebruikt door keelsnurkers, maar kan ook neussnurkers helpen bij het oplossen van hun snurkklachten.

Bij neussnurkers zorgt de belemmerde neusademhaling ervoor dat zij geforceerd door hun mond gaan ademhalen. Dit kan leiden tot een te lage luchtdruk in de keelholte bij het inademen. Het gevolg hiervan is dat de omliggende weefsels gaan trillen: het snurkgeluid.

In dit geval is het slim om een anti snurkbeugel als aanvulling te gebruiken op een neusspreider of -clip. Maar ook als je (tijdelijke) neusprobleem is opgelost en je blijft snurken, kun je baat hebben bij het gebruik van een anti snurkbeugel.

Werking anti snurkbeugel

Zoals we al beschreven, wordt snurken in veel gevallen veroorzaakt door een verslapping van de spieren in de mond en keel. Een anti snurkbeugel helpt je hierbij: het houdt de onderkaak lichtjes naar voren, waardoor wordt voorkomen dat deze samen met de tong en andere zachte weefsels de keelholte in zakt. Zo blijft de luchtweg in de keelholte de gehele nacht vrij en krijgt snurkgedrag geen kans.

De werking van een anti snurkbeugel is wetenschappelijk aangetoond door het National Center for Biotechnology Information. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 90% van de snurkers baat heeft bij het gebruik van de beugel.

Kies bij de aanschaf van een anti snurkbeugel altijd voor een aanpasbare beugel die goed aansluit op je gebit. Mr. Anti Snurk biedt aanpasbare anti snurkbeugels aan voor slechts €27,95. Lees hier de vele positieve ervaringen met de snurkbeugel van Mr. Anti Snurk. Werkt de beugel bij jou helaas toch niet? Dan kun je binnen 7 dagen gebruik maken van de niet goed, geld terug garantie.