Slaapkamer verduisteren voor fijnere nachtrust: 5 tips

Slaapkamer verduisteren

Het is bewezen dat een schone, nette slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Daarnaast slaap je beter in een donkere slaapkamer. Als je kampt met slaapproblemen, is het daarom slim om je slaapkamer te verduisteren. Dit zorgt ervoor dat er geen licht van straatlantaars of koplampen van auto’s je kamer binnenkomt. Je slaapkamer verduisteren, hoe doe je dat precies? Lees hieronder 5 tips.

Slaapkamer verduisteren: 5 tips

Uit onderzoek blijkt dat zelfs het kleinste spleetje licht langs het gordijn of onder de deur door een enorme invloed heeft op de kwaliteit van je slaap. Daarnaast heeft licht invloed op de aanmaak van melatonine, waardoor je minder slaperig wordt.

De 5 beste tips om je slaapkamer te verduisteren:

1. Verduisterende gordijnen

In plaats van normale gordijnen is het slim om verduisterende gordijnen aan te schaffen. Dit zijn gordijnen die gevoerd zijn met een stof die geen licht doorlaat. Zo heb je wel mooie gordijnen, maar wordt je niet meer gestoord door ongewenst licht.

2. Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn efficiënter dan gordijnen, omdat ze ongewenste lichtinval langs de randen voorkomen. Rolgordijnen sluiten nauw aan op je raam, waardoor het nog donkerder is. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in vele verschillende modellen en materialen, dus je kunt geheid iets vinden dat past bij jouw smaak.

3. Rolluiken

Rolluiken bevestig je aan de buitenkant van je raam. Met rolluiken houdt je niet alleen licht buiten, maar ook de warmte. Dit kan in de zomer aangenaam zijn. Ze geven daarnaast bescherming tegen inbraak.

4. Tochtstrips

Heb jij last van licht van de overloop dat je ‘s nachts je kamer binnenkomt? Maak dan gebruik van tochtstrips. Tochstrips werken niet alleen prima tegen tocht, maar ook tegen licht. Zo wordt je niet meer gestoord door het nachtlampje van je kind of van een puber die thuiskomt na het stappen.

5. Slaapmasker

Heb jij momenteel geen budget voor bovenstaande opties? Dan kun je het slapen met een slaapmasker overwegen. Dit kost een stuk minder en sluit toch ongewenst licht buiten.

 


Wist je dat…?