Huis beveiligen: 8 tips voor een zorgeloze nachtrust

Huis beveiligen tegen inbraak

Lig jij ‘s nachts wel eens wakker omdat je bang bent voor inbrekers? Dan is het een goed idee om serieus na te denken over de beveiliging van je huis. Je huis beveiligen is een goede investering en kan je een hoop kopzorgen schelen. Lees hieronder hoe je te werk gaat.

Je huis beveiligen: 8 tips

Veel mensen gaan pas over op goede beveiliging van hun huis als er sprake is geweest van een inbraak. Dat is zonde, want zo is de schade al geleden. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een aantal tips:

  1. Ongeveer 85 procent van de inbrekers zijn “gelegenheidsinbrekers”. Zorg daarom dat de potentiële inbreker al bij het verkennen van jouw woning ziet dat de woning goed beveiligd is. Sluit daarnaast altijd alle deuren en ramen, ook het wc-raampje.
  2. Schaf rolgordijnen aan. Deze bieden een goede bescherming tegen inbraak.
  3. Installeer sloten met meerpuntssluiting of gebruik een extra bijzetslot.
  4. Zorg voor veiligheidsbeslag op je buitendeur.
  5. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Dit maakt het voor een inbreker gemakkelijker om binnen te komen, bijvoorbeeld door het raampje van je voordeur in te slaan.
  6. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht van voorbijgangers.
  7. Hang buitenverlichting en een beveiligingscamera op.
  8. Schaf een professioneel alarmsysteem aan.

Anti-inbraak tips voor de vakantie

Ga je op vakantie? Geef je woning dan een bewoonde indruk. Gebruik bijvoorbeeld een tijdschakelaar voor je lichten en zorg ervoor dat je huis niet te opgeruimd is. Het is ook slim om (indien mogelijk) een auto op de inrit te laten staan, bijvoorbeeld je tweede auto of die van de buren. Zet daarnaast niet op social media dat je op vakantie bent en vraag je buren om een oogje in het zeil te houden.

Meer lezen over de beveiliging van je huis?

 


Wist je dat…?