Etherische olie om beter te slapen: 3 tips

Etherische olie slapen

Etherische olie kan je helpen bij het ontspannen voordat je gaat slapen. Dit zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en daarnaast dieper slaapt. Welke etherische oliën zijn het effectiefst voor een goede nachtrust?

Etherische olie voor het slapen

Het gebruik van etherische oliën wordt ook wel aromatherapie genoemd. Bij aromatherapie wordt de etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen gebruikt om klachten te behandelen.

Aromatherapie wordt vaak ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren hebben een positieve invloed op het onderbewuste en kunnen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.

Aromatherapie kan op verschillende manieren worden toegediend, bijvoorbeeld door te verstuiven, te verdampen in een diffuser, een paar druppeltjes op je hoofdkussen te doen, in bad, bij een massage en oraal (lees voor dit laatste zeer goed het etiket!). Welke etherische oliën laten je beter slapen?

1. Lavendel

Lavendelolie staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen. De olie heeft een kalmerend en verzachtend effect op de geest. Als de geur door je reukorgaan wordt waargenomen, voel je je meer ontspannen. Je valt hierdoor gemakkelijker in slaap. Daarnaast heeft lavendelolie een muggenwerende werking. Ideaal voor in de zomer!

2. Kamille

Kamillie olie bevordert niet alleen het spijsverteringsstelsel, maar kan ook stress en angst verminderen en de zenuwen kalmeren. Je zult je door het gebruik van kamille olie daarom heerlijk relaxed voelen. Een kopje kamilliethee drinken voordat je gaat slapen kan ook een ontspannende werking hebben.

3. Salie

Salie is een kruid dat wordt ingezet bij depressies, stress en zenuwspanningen. Het kruid zorgt voor een kalm en evenwichtig gevoel. De geur maakt je slaperig, waardoor je gegarandeerd een goede nachtrust tegemoet gaat.

 


Wist je dat…?