Slaapkamer opruimen voor een betere nachtrust: 4 tips

Slaapkamer opruimen

In een opgeruimde slaapkamer slaap je beter. Dit blijkt uit onderzoek van de National Sleep Foundation: 66% van de mensen vindt een schone slaapkamer bijdragen aan een goede nachtrust. Je slaapkamer opruimen loont dus zeker. Heb jij moeite met het netjes houden van je slaapkamer? Volg dan onderstaande tips op.

1. Kijk kritisch naar al je spullen

Heb je alle spullen in je slaapkamer echt nodig? Of zijn er ook dingen die je kunt wegdoen? Hoe minder spullen je hebt, hoe gemakkelijker het is om je slaapkamer netjes en schoon te houden. Begin hier dus mee.

2. Ruim op in stappen

Als je slaapkamer erg rommelig is, kan het overweldigend zijn om alles in één keer aan te pakken. Ga daarom stap voor stap te werk. Je hoeft niet per se alles nú af te hebben. Take it easy.

3. Gebruik de ruimte onder je bed

Ga slim om met de ruimte onder je bed. De meeste bedden hebben hebben genoeg plek voor opbergboxen, waar je spullen in kunt opbergen die je niet vaak nodig hebt. Tip: gebruik doorzichtige boxen, zodat je meteen ziet wat erin zit.

4. Vast schoonmaakmoment

Schiet het schoonmaken van je slaapkamer er nogal eens bij in? Zorg dan dat je een vast moment per week inplant waar je de stofzuiger en een doekje door je slaapkamer haalt.

 

 


Wist je dat…?