Slecht slapen met mobiele telefoon: feit of fabel?

Slecht slapen mobiele telefoon

De meeste mensen nemen hun mobiele telefoon overal mee naartoe, en dus ook mee naar bed. Vaak wordt gezegd dat je dit beter niet kunt doen, omdat het slecht is om te slapen met je mobiele telefoon. Klopt dit of valt het allemaal wel mee?

Slecht slapen met mobiele telefoon?

Experts zeggen dat je je telefoon inderdaad beter kunt verbannen uit je slaapkamer, zeker als je kampt met slaapproblemen. Dit heeft verschillende redenen.

Ten eerste zul je eerder geneigd zijn om te gaan Facebooken of Instagrammen als je weer eens wakker ligt. Dit kun je echter beter niet doen, omdat het blauwe licht van je scherm de aanmaak van melatonine tegengaat. Maar zelfs als je de nachtmodus gebruikt, blijven je hersenen actief. Het in slaap vallen zal hierdoor alleen maar langer duren.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat de ionische straling en verschillende golflengtes van je mobiele telefoon de slaapkwaliteit op een negatieve manier beïnvloeden.

Dus: lig jij ‘s nachts geregeld wakker? Laat je telefoon dan in de woonkamer en probeer je slaapprobleem aan te pakken. Lees hier de vele slaaptips die jou mogelijk kunnen helpen. Kun je écht niet zonder je telefoon, omdat je hem bijvoorbeeld als wekker gebruikt? Zet hem dan in de vliegtuigstand of schakel de Wi-Fi in je huis uit.

 


Wist je dat…?