Slaapkliniek bij slaapproblemen: hoe werkt het?

Slaapkliniek

Kamp jij met slaapproblemen en heb je alles al geprobeerd? Dan kan je huisarts je een doorverwijzing geven naar een slaapkliniek. In een slaapkliniek wordt er een slaapstudie verricht. Dit wordt ook wel ook wel polysomnografie genoemd. 

Een polysomnografie wordt gedaan door middel van elektroden die aan het hoofd en lichaam worden bevestigd. Deze elektroden versturen informatie naar een computer. De informatie wordt door specialisten grondig geanalyseerd. Hierna  volgt een diagnose en voorstel tot behandeling.

Maak jij je zorgen dat je niet kunt slapen in een slaapkliniek? Dit is niet zo gek. Je bent er immers omdat je last hebt van slaapproblemen en nu lig je op een vreemde plek met allerlei apparatuur om je heen. Toch blijkt het in de praktijk mee te vallen. Daarnaast is het niet erg om wakker te liggen. Ook dan worden er namelijk belangrijke gegevens verzameld.

In een slaapkliniek mag je in verband met hygiëne in de meeste gevallen niet je eigen beddengoed meenemen. Daarnaast mag je ook niet naakt slapen.

 


Wist je dat…?