Hoe vaak bed verschonen voor een gezonde nachtrust?

Hoe vaak bed verschonen

Je beddengoed verschonen is waarschijnlijk niet je favoriete klusje, maar toch is het belangrijk om dit regelmatig te doen. Je brengt namelijk zo’n eenderde van je leven door in bed. Maar hoe vaak dien je je bed nu precies te verschonen?

Hoe vaak beddengoed verschonen?

In ons beddengoed hopen je zweet, dode huidcellen, huidvet en stof zich op. Daarnaast wemelt het van de huisstofmijt en bacteriën. Dat is ook niet zo gek: ze houden van een vochtig, warm klimaat en daarnaast voeden ze zich met onze dode huidcellen en zweet.

Het beste is om je beddengoed één keer per week te verschonen. Was je beddengoed altijd op 60 graden, zodat huisstofmijten en bacteriën gedood worden. Vergeet ook niet om je molton of matrasbeschermer te wassen. Doe dit ongeveer iedere maand.

Je doet er verder goed aan om je bed iedere dag te luchten. Die doe je simpelweg door je bed niet op te maken, maar het dekbed lekker open te laten liggen. Vegeet ook niet je slaapkamer te luchten.

En de rest?

Je dekbed was je het best zo’n twee keer per jaar en je hoofdkussen eenmaal per twee à drie maanden. En vergeet je matras natuurlijk niet. Deze dien je regelmatig te stofzuigen en vier keer per jaar om te draaien. Geef je matras daarnaast elk jaar een schoonmaakbeurt door er baking soda op te strooien en in te borstelen. Zuig dit na een paar uur op. Je matras is nu weer heerlijk fris!

 


Wist je dat…?