Stoppen met roken zorgt voor betere slaap

Stoppen met roken betere slaap

Ben jij een roker en slaap je vaak slecht? Dan doe je er goed aan om te stoppen met roken. Naast dat roken enorm schadelijk voor je gezondheid is kan het je slaap ook flink verstoren.

Hoe komt dit? Nicotine heeft een stimulerende werking. Als je nicotine binnenkrijgt verhoogt je bloeddruk, wordt je hartslag sneller en is er sprake van hoge hersenactiviteit. Kortom: geen goede ingrediënten voor een goede nachtrust.

Uit een Duits onderzoek naar de invloed van roken op slaap (Cohrs et al., 2012) blijkt dat roken inderdaad een negatieve invloed heeft. De de resultaten lieten zien dat de rokers die deelnamen aan het onderzoek gemiddeld slechter en minder lang sliepen dan de niet-rokers.

Helaas kan stoppen met roken in het begin leiden tot tijdelijke slaapproblemen. Dit komt door de plotselinge nicotine-onthouding waar je lichaam aan moet wennen. Dit maakt je onrustiger, ook tijdens je slaap. Het is een kwestie van doorzetten voordat je de positieve effecten van stoppen met roken zult merken. Geef dus niet te snel op!

 


Wist je dat…?