Rustgevende slaap muziek: de 10 beste nummers om in slaap te komen

Rustgevende slaap muziek

Slaapproblemen zijn erg vervelend en kunnen een behoorlijke stempel drukken op je dagelijks leven. Gelukkig blijkt er een eenvoudige oplossing te zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bepaalde rustgevende slaap muziek kan helpen tegen slapeloosheid.

Slaapverwekkendse muziek

Het Mindlab Institute, onderdeel van de University of Sussex, heeft een onderzoek onder 40 vrouwen uitgevoerd waarbij een hele reeks aan nummers is getest, van Mozart tot Coldplay. De conclusie van het Mindlab Insitute was dat er één nummer absoluut het meest slaapverwekkend is, namelijk Weightless van de Britse band Marconi Union (uitgebracht in 2012).

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Dat is ook niet zo verbazingwekkend: het nummer werd samen met geluidstherapeuten gemaakt. Het maakt gebruik van prachtig gearrangeerde harmonieën met gitaar, piano en elektronische muziek gemaakt van natuurlijke soundscapes.

Door naar het nummer te luisteren ervaar je minder stressgevoelens, gaat je bloeddruk omlaag en wordt je hartslag rustiger. Weightless is door de British Academy of Sound Therapy uitgekozen tot het ‘meest relaxte nummer aller tijden’. Ook Time Magazine noemt het nummer één van de beste uitvindingen van het jaar.

Top 10 slaapverwekkende nummers op Spotify

Naast Weightless zijn er talloze nummers die je slaperig kunnen maken. Spotify heeft onderzocht welke nummers het populairst zijn als het gaat om slaapmuziek. De top 10:

  1. Thinking Out Loud – Ed Sheeran
  2. All of Me – John Legend
  3. Earned It (from Fifty Shades of Grey) – The Weeknd
  4. Let Her Go – Passenger
  5. Skinny Love – Birdy
  6. Say Something – A Great Big World, Christina Aguilera
  7. FourFiveSeconds – Rihanna, Paul McCartney, Kanye West
  8. Fix You – Coldplay
  9. Photograph – Ed Sheeran
  10. Latch (Acoustic) – Sam Smith

Let op: als je muziek luistert voor het slapengaan, zorg er dan voor dat alle notificaties uitstaan en dat je je telefoon met het scherm naar beneden neerlegt, zodat het licht je niet afleidt. Gebruik eventueel een timer om de muziek uit te schakelen op een tijdstip waarop je lang in dromenland bent.

 


Wist je dat…?