De 3 beste slaap apps voor een optimale nachtrust

Slecht slapen mobiele telefoon

Een slaap app kan ervoor zorgen dat je beter slaapt en fitter wakker wordt. Ze kunnen je slaapcyclus monitoren, ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt en slaapproblemen detecteren. Wat zijn nu precies de beste slaap apps?

3x de beste slaap apps

1. Sleep as Android

De app Sleep as Android is waarschijnlijk één van de bekendste slaap apps. De app is, zoals de naam al doet vermoeden, alleen verkrijgbaar voor Android.

De app trackt je slaapcyclus met als doel slaapproblemen te kunnen oplossen. Als je lastig in slaap valt, kan je één van de natuurgeluiden gebruiken om je te helpen sneller in slaap te vallen. De app heeft ook een slaapfasedetectie, zodat je aan het einde van een slaapcyclus gewekt wordt en niet er middenin. Dit maakt wakker worden een stuk plezieriger.

De app zorgt er ook voor dat je je nooit meer verslaapt door de ‘ontwaak controle’. Hierbij moet je bijvoorbeeld een rekensom oplossen, schapen tellen of een QR code scannen in de badkamer, waardoor jij zeker goed wakker wordt. Daarnaast kan de app snurken detecteren, evenals praten in je slaap.

Je kunt Sleep as Android koppelen aan Google Fit en Samsung Health.

De app is gratis te downloaden, maar na twee weken is de slaapcyclus analyse met slim wekken betaald (eenmalig €5,99).

2. Calm

Deze app is in tegenstelling tot bovenstaande app niet bedoeld om je slaap te monitoren. De app zorgt er in plaats daarvan voor dat je beter kunt ontspannen voordat je gaat slapen.

Calm vermindert stress en angst zorgt dat je meer kwalitatieve slaap krijgt door middel van geleide meditaties, verhaaltjes voor het slapengaan, masterclasses (gegeven door experts), ademhalingsoefeningen, rustgevende natuurgeluiden en ontspannende muziek.

Elke dag wordt er daarnaast een nieuwe ‘Daily Calm’ toegevoegd. Dit is een programma van 10 minuten dat je helpt om de dag van je af te schudden voordat je gaat slapen.

Kortom: Calm is een hele fijne app voor als je je gestrest voelt bij het naar bed gaan en moeite hebt om te ontspannen. Je kunt de app koppelen aan Google Fit.

De app is gratis te downloaden en beperkt te gebruiken in de gratis versie. Met de Premium versie heb je onbeperkt toegang tot alle onderdelen van de app (€49,99 per jaar).

3. Sleep Cycle

Deze app kan net als Sleep as Android je slaap monitoren en je slaapcycli bijhouden. De app heeft daarnaast een handige funtie die je toestaat om aan te geven of je bijvoorbeeld alcohol of cafeïne hebt genuttigd voor het slapengaan. Je kunt hierdoor de volgende dag eenvoudig zien wat de invloed ervan is geweest op je slaap.

De app bevat ook een ingebouwd slaapdagboek en een slimme wekker, zodat je op het juiste moment wakker gemaakt kan worden.

Net als bovenstaande twee apps kun je Sleep Cycle koppelen aan Google Fit.

Sleep Cycle is gratis met beperkte functies. Om toegang te krijgen tot alle functies kan je upgraden naar de Premium versie (€29,99 per jaar).

Let op:

Slaap apps zijn zeer handig en kunnen je mogelijk helpen om beter te slapen. Waak er echter voor dat het bijhouden van je slaap geen obsessie wordt. Als dit wel het geval is, heeft dit juist een averechts effect, volgens experts.

 


Wist je dat…?