Snoreless Anti Snurk Micro-CPAP – Review & Ervaringen

De Snoreless anti snurk micro-CPAP is volgens hun het eerste maskerloze en slangloze micro-CPAP apparaat tegen apneu. Patiënten die lijden aan slaapapneu dragen ‘s nachts in de meeste gevallen een CPAP-masker. Dit middel bestaat uit een luchtpomp die de aangevoerde lucht via een slang en masker de neus inblaast. Helaas is het slapen met een CPAP-masker niet erg comfortabel, de micro-CPAP zou dus een ideale oplossing zijn.

Maar helpt Snoreless ook echt tegen apneu? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Lees het allemaal in onderstaande review.

Inhoudsopgave

Klik op onderstaande links om direct naar dit onderdeel te gaan:

 1. Wat is Snoreless
 2. Werking micro-CPAP
 3. De echte micro-CPAP bestaat (nog) niet
 4. Helpt de Micro-CPAP tegen Apneu?
 5. Ervaringen en reviews
 6. Waar te koop?
 7. Conclusie

Wat is het Snoreless Anti Snurk Micro-CPAP apparaat?

Snoreless adverteert op hun website dat ze het eerste micro-CPAP apparaat zonder slangen, koorden of masker uitgevonden hebben. Naar eigen zeggen kan het middel ingezet worden tegen zowel snurken als het Obstructieve Slaapapneusyndroom (OSAS).

Mensen die lijden aan slaapapneu kampen met een obstructie van de luchtweg. Dit wordt veroorzaakt doordat het zachte weefsel in de achterkant van de keel verslapt en de keelholte blokkeert. Hierdoor ontstaan snurkklachten en ademstilstanden.

snoreless anti snurk micro cpap

De Snoreless micro-CPAP bestaat uit:

 • Twee siliconen neusknoppen
 • Een behuizing met daarin de beluchtingscomponenten
 • Inhalatie-openingen
 • Uitademingsopeningen

Het apparaatje dient door de gebruiker in de neus gedragen te worden. Het creëert volgens de makers een positieve luchtstroom via de neusgang door middel van luchtfilters en microscreens. Dit zou voorkomen dat het zachte weefsel in de keel bezwijkt. Maar werkt dit in de praktijk ook zo?

De werking van de micro-CPAP

Volgens Snoreless zorgt de technologie van de micro-CPAP constructie ervoor dat een obstructie van de keelholte voorkomen wordt. Dit werkt als volgt.

Ten eerste zuiveren en versnellen de koolstof-luchtfilters de luchtinlaat. Op hetzelfde moment werken microschermen in de uitademingsopeningen als een drukgradiënt. Hierdoor wordt de hoeveelheid verloren lucht bij elke uitademing beperkt.

Kortom: met het middel vergroot de luchtinlaat zonder dat de overtollige lucht ontsnapt. Dit creëert een positieve luchtdrukopbouw en een continue luchtstroom, vergelijkbaar met een CPAP-masker.

De echte micro-CPAP bestaat (nog) niet

Na wat research op internet blijkt dat er meerdere vergelijkbare micro-CPAP apparaten als de Snoreless bestaan. Er is veel geschreven over deze apparaten en de werking ervan.

Het bedrijf Airing blijkt het originele idee van micro-CPAP bedacht te hebben. De ontwikkelaar van Airing heeft een achtergrond van failliete ondernemingen. Omdat niemand hem meer wilde financieren, is hij overgestapt op crowd-funding. In 2015 is er ruim 1,7 miljoen dollar opgehaald voor de Airing. Het is nu 2019 en het product is nog steeds niet op de markt.

Afgezien van het feit dat de gehele gang van zaken zeer discutabel klinkt, blijkt er ook wat te schorten aan de technologie van de Airing micro-CPAP. In dit artikel wordt daar uitgebreid op ingegaan.

Experts leggen uit dat drie zaken die essentieel zijn voor de werking van een effectief CPAP-apparaat niet aanwezig zijn in de micro-CPAP constructie. Samengevat is het onmogelijk dat de micro-CPAP:

 • De gewenste luchtdruk genereert en reguleert.
 • Het benodigde batterij vermogen levert.
 • De luchtvochtigheid regelt.

Onderstaande video gaat hier uitgebreid op in:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Helpt de Micro-CPAP tegen Apneu?

In plaats van een “micro CPAP-machine” is het middel een neusspreider tegen snurken. Het product is daarom absoluut niet geschikt als remedie tegen slaapapneu. Het is zeer riskant dat dit wel geadviseerd wordt. Raadpleeg altijd een arts voor de beste behandeling als je kampt met slaapapneu.

Op het Apneu forum wordt ook ingegaan op de micro-CPAP, lees hier hun bevindingen.

Snoreless ervaringen & reviews

De Snoreless wordt wereldwijd onder zeer veel verschillende namen verkocht door verscheidene merken/bedrijven. De ervaringen met deze neusspreiders ( (want met CPAP hebben ze niks te maken) zijn matig tot slecht te noemen.

Reviews over het type Snoreless Anti Snurk Micro-CPAP apparaten zijn over het algemeen zeer negatief.

Op Ebay krijgt een Snoreless een gemiddelde score van 2 sterren (door 42 gebruikers).

Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen Ebay

Wanneer we op Amazon op zoek gaan naar (betrouwbare) reviews en ervaringen met micro CPAP apparaten zien we overwegend negatieve ervaringen. De gemiddelde score komt uit op ongeveer 2 sterren.

Hieronder geven we de ervaringen weer van het type Snoreless anti snurk apparaten:

Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP ErvaringenType Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen
Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen
Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP ErvaringenType Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen
Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen
Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen
Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen
Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen
Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen
Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen

Op bol.com vinden we helaas nog maar weinig reviews, slechts 5 personen hebben hun ervaringen gedeeld:

Type Snoreless Anti Snurk Micro CPAP Ervaringen bol.com

 

Uit de feedback van klanten blijkt dat het middel simpelweg geen werking heeft. De neusknoppen blijken bij de meerderheid van de gebruikers niet goed te passen. Daarnaast doet het middel absoluut niets voor patiënten met slaapapneu. Sommige gebruikers klagen zelfs over de luchtdoorstroming. Zij geven aan meer moeite te hebben met ademhalen als ze het middel dragen. Men noemt het middel niet voor niks ‘false advertising’.

Snoreless kopen

Als we op internet rondkijken zien we dat het apparaat onder verschillende namen in verschillende webshops wordt verkocht. Zoals je boven in de reviews op Amazon.co.uk kunt zien, lopen de prijzen  sterk uiteen voor (zover wij kunnen zien) hetzelfde product, van ongeveer 3 Euro tot ongeveer 15 Euro.

In Nederland kun je type Snoreless micro-CPAP kopen op:

 • Op de officiële website zelf voor €24,95
 • Op dennisdeal.com voor €5,99
 • Op banggood.com voor  €4,61
 • Op dealparty.nl voor €12,95
 • Op bol.com voor €9,79

Conclusie: Snoreless is niet meer dan een neusspreider

We kunnen niet anders dan concluderen dat Snoreless een simpele neusspreider is. Het middel is daarom absoluut geen oplossing tegen slaapapneu.

De Snoreless kopen is dan ook alleen een goed idee als je je ervan bewust bent dat het gaat om een neusspreider en géén CPAP-apparaat.

Voor de beste neusspreiders op de markt, kun je een eerder artikel van ons lezen: Wat is de beste neusspreider?
Meer lezen over anti snurk middelen? Lees dan deze post: 10 Anti Snurkmiddelen – Welke Werken Echt?