Anti snurkbeugel: werking & verkrijgbaarheid bij apotheek of webwinkel

Snurken is vaak erfelijk: bijna 70% van de snurkers heeft een familiale link. Gelukkig bestaat er een effectieve remedie tegen snurken: de anti snurkbeugel. U kunt een anti snurkbeugel bij de apotheek of bij verschillende webwinkels aanschaffen. Lees hieronder meer over de werking en verkrijgbaarheid van de anti snurkbeugel.

Anti snurkbeugel verkrijgbaar bij apotheek en webwinkel

Waarom een anti snurkbeugel?

De meest voorkomende oorzaak van snurken is het naar achteren vallen van de onderkaak, tong en zachte gehemelte. Dit leidt tot een blokkade van de luchtweg in de keelholte. Het gevolg hiervan is dat er minder ruimte is voor lucht om zich te verplaatsen. Hierdoor wordt de luchtstroom turbulent. Dit veroorzaakt trillingen van het keelweefsel: het vervelende snurkgeluid.

Een anti snurkbeugel pakt snurkklachten bij de bron aan. Het is een speciale mondprothese die de snurker ‘s nachts draagt. Het zorgt ervoor dat de onderkaak lichtjes naar voren wordt gedwongen. Hierdoor blijven de onderkaak, het zachte gehemelte en de tong op hun plek en wordt snurken voorkomen.

Werking anti snurkbeugel, verkrijgbaar bij apotheek en webwinkel

Een anti snurkbeugel wordt in de wetenschap ook wel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd, omdat het de onderkaak (mandibula) van de snurker verplaatst (repositie).

Het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information heeft de werking van een MRA wetenschappelijk getest en effectief bewezen in 90% van de gevallen. Ook KNO-artsen raden in de meeste gevallen een anti snurkbeugel aan tegen snurkklachten.

 

“Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een anti snurkbeugel in 90% van de gevallen effectief is.”

 

Anti snurkbeugel kopen bij apotheek of webwinkel

Anti snurkbeugels zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Naar schatting worden er zo’n 70 tot 80 verschillende typen aangeboden door verschillende leveranciers. Oftewel: de keuze is reuze. Hoe kiest u nu de juiste beugel voor u?

Anti snurkbeugel verkrijgbaar bij apotheek of webwinkel

Een aantal zaken die belangrijk zijn:

 • Aanpasbaarheid. Het is belangrijk dat de beugel op maat te maken is. Een op maat gemaakte beugel zal beter functioneren en comfortabeler in de mond zitten dan een standaard beugel. Het verkleint daarnaast de kans op het uitduwen van de beugel tijdens de slaap.
 • Prijs. Anti snurkbeugels zijn in principe vrij verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om een beugel door een tandarts of kliniek aan te laten meten. Dit is echter erg prijzig. De kosten variëren van ongeveer €280 tot ruim €900. Lees hier meer over het laten aanmeten van een beugel bij de tandarts of een kliniek.

  Het is vaak een stuk voordeliger om zelf op zoek te gaan naar een anti snurkbeugel. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij de apotheek (afhankelijk van het filiaal; niet elke apotheek heeft MRA’s in hun assortiment).

  Ook kunt u een beugel kopen bij een betrouwbare webwinkel, zoals Mr. Anti Snurk. Hier kunt u voor slechts €27,95 een aanpasbare beugel aanschaffen. Tevens heeft u hier een niet goed, geld terug garantie van 7 dagen. Dit maakt de drempel om een snurkbeugel uit te proberen zeer klein.

 

Anti snurkbeugel op maat maken

De meeste beugels die u bij de apotheek of webwinkel koopt, kunt u zelf eenvoudig op maat maken door middel van de ‘kook-en-bijt’ techniek.

Bij deze techniek laat u de beugel eerst zacht worden in heet water. Dit maakt het gemakkelijk om de beugel aan te passen aan uw gebit. Hierna laat u de beugel in koud water hard worden, waarna hij klaar is voor gebruik. Simpel en eenvoudig! Bij iedere beugel zal de precieze gebruiksaanwijzing worden meegeleverd.

Anti snurkbeugel apotheek op maat maken

Aanvullende tips tegen snurken

Naast het gebruik van een anti snurkbeugel zijn er verschillende dingen die u zelf kunt tegen snurken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Afvallen: overgewicht zorgt voor verdikte keelwanden die tegen de luchtweg drukken en snurkklachten veroorzaken.
 • Stoppen met roken: roken irriteert de slijmvliezen en luchtwegen, wat snurken in de hand werkt.
 • Alcoholconsumptie verlagen: alcohol heeft een spierverslappende werking, waardoor de kans op een luchtwegblokkade door slappe spieren groter is.

Tips tegen snurken: alcohol en anti snurkbeugel van apotheek

 • Evenwichtige voeding: dit zorgt voor een gezond immuunsysteem. Vermijd grote en vette maaltijden, zeker vóór het slapengaan, omdat ze lastig verteerbaar zijn en tegen het middenrif drukken.
 • Neusspreider: kampt u met een bemoeilijke neusademhaling? Dan zou u kunnen overwegen een neusspreider aan te schaffen. Deze opent de neusgaten en verbetert de luchtstroom door de neus. Hierdoor wordt een geforceerde mondademhaling (en daarmee ook snurken) voorkomen.
 • Operatie: mocht niets helpen, kan een operatie misschien uitkomst bieden. Laat u informeren door uw arts om te bepalen of dit voor u een mogelijke oplossing kan zijn.