Anti Snurk Pleisters: De beste neuspleisters tegen snurken – review

Anti snurk pleisters helpen bij het openhouden van de neusgaten. Maar, wat zijn de beste neuspleisters tegen snurken? Lees het in deze review.

1. Dr. Breathe Well

Al sinds enkele jaren zijn de bestverkochte neuspleisters op bol.com van Dr. Breathe Well. Dit is met goede reden, ze blijven uitstekend plakken en houden de neusgaten goed open.  Dit valt ook te lezen in de vele reviews die we over Dr. Breathe Well kunnen vinden. Ten laatste zijn ze scherp geprijsd, ze kosten ongeveer €0,30 per stuk. Dit is veel goedkoper dan het alternatief Breathe Right, die kosten ongeveer het dubbele. Klik op onderstaande afbeelding of button voor meer informatie op de website van Dr. Breathe Well.

dr. breathe well anti snurk neuspleisters

Je kunt deze neuspleisters bestellen via bol.com en drbreathewell.nl

2. Breathe Right

Wereldwijd is Breathe Right de marktleider, dit is met goede reden. De kwaliteit van de Breathe Right neuspleisters is uitstekend. Daarnaast zijn ze in zeer veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Het grote nadeel van Breathe Right is de prijs, ze zijn erg duur. De Breathe Right neuspleisters kosten ongeveer €0,60 per stuk, veel duurder dan bijvoorbeeld Dr. Breathe Well. Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie of klik op de button om te bestellen.

breathe right neusstrips review

Voor wie zijn anti snurk pleisters?

Anti snurk pleisters zijn ontwikkeld voor neussnurkers die kampen met een geblokkeerde neusingang. Het gevolg hiervan is dat het lichaam op zoek gaat naar eenvoudigere alternatieven voor zuurstof. Dit leidt tot een geforceerde mondademhaling waardoor er een negatieve druk op de keel komt te staan, met trillende keelweefsels en snurken als gevolg.

Neuspleisters hebben als doel het openhouden van de neusgaten. Hierdoor kost ademhalen via de neus minder moeite.

Neuspleisters

Neuspleisters dienen over de neus geplakt te worden ter hoogte van het midden van de neus, tot net boven de neusvleugels. De neuspleisters zijn gemaakt van een flexibel doch sterk materiaal om het lichaam de mogelijkheid te geven om enkel via de neus te ademen en zo ademen via de mond te voorkomen.

Qua uiterlijk lijken de neuspleisters erg op gewone pleisters, alleen hebben neuspleisters een veel sterkere hechtkracht. Ze zijn ook stugger dan normale pleisters, waardoor ze veel langer recht blijven zitten. Neuspleisters zijn er in verschillende vormen en maten. De nieuwste generatie neuspleisters tegen snurken zijn zo ontworpen dat ze eenvoudige te plaatsen zijn en alle mogelijke frictie tijdens de slaap aankunnen.

Maar, werken neuspleisters tegen snurken?

Het is belangrijk te melden dat de meeste mensen snurken door blokkades in de luchtweg via de keel. Echter zijn er ook veel mensen die (soms) snurken door een (enigszins) verstopte neus of vernauwde neusgaten. Ben jij een nasale snurker? Dan zijn de neuspleisters absoluut het proberen waard! Daarnaast kan je ze ideaal combineren met andere anti snurk middelen zoals interne neusspreiders of een anti snurkbeugel.

Let wel: voor mensen met een scheef neustussenschot zullen neuspleisters niet werken. Zij zullen vaak een operatie nodig hebben om deze afwijking te verhelpen.

Hooikoorts
Ook in de lente, wanneer de pollen weer vrolijk toeslaan, lopen mensen met hooikoorts kans op het ontwikkelen van snurkklachten. Ook personen met andere allergieën merken vaak dat ademhalen ‘s nachts moeilijker gaat. In dat geval bieden neuspleisters een ideale uitkomst voor het onnodige gesnurk wat hiermee gepaard kan gaan.

Tijdens het sporten
Veel sporters met nauwe neusholtes gebruiken neuspleisters om de ademhaling te bevorderen. Toen neuspleisters geïntroduceerd werden, waren ze een grote innovatie op sportgebied. Veel sporters zijn ze gaan gebruiken om hun sportieve prestaties te verbeteren.

Action?
Er zijn verschillende neuspleisters tegen snurken te koop in apotheken, drogisterijen en webwinkels. De pleisters zijn geen medicijn en zijn daarom zonder doktersrecept verkrijgbaar. Je kunt de anti snurk pleisters overigens niet bij Action kopen.

Belangrijke tip!
Maak je neus goed schoon voordat je de pleister erop plakt. Dit kan gewoon met zeep of anders pure alcohol.

Welke anti snurk pleister moet je kopen?

Er bestaan een beperkt aantal merken die neuspleisters tegen snurken verkopen. De neuspleisters van Breathe Right en Dr. Breathe Well zijn van uitstekende kwaliteit en blijven de hele nacht zitten. Op bol.com zijn ook een aantal Chinese varianten te vinden maar die blijken minder goed te blijven plakken.

Het grote verschil tussen Breathe Right en Dr. Breathe Well is de prijs. Dr. Breathe Well is meer dan de helft goedkoper dan Breathe Right. Een eenvoudige keus dus.

dr. breathe well anti snurk neuspleisters

Je kunt deze neuspleisters bestellen via bol.com en drbreathewell.nl

Alternatief anti snurk middel voor keel-snurkers

Het effectiefste anti snurkmiddel voor keel-snurkers is een anti snurkbeugel: 90% van de snurkers heeft hier baat bij. Dit is ook de reden dat KNO-artsen een anti snurkbeugel als voorkeursbehandeling aanraden tegen snurken.

Het is een bitje dat de onderkaak naar voren houdt, waardoor deze samen met de tong en het zachte gehemelte op de plek blijven. Het gevolg is dat de keelholte vrijblijft en er geen gesnurk meer plaatsvindt. Lees hier de positieve ervaringen van klanten met de anti snurkbeugel.