Stoppen met roken brengt vele voordelen met zich mee: het zorgt voor een flinke kostenbesparing, een betere conditie, meer energie en een mooiere huid. Maar wist je dat stoppen met snurken ook in dit lijstje hoort te staan? Lees hieronder waarom snurken door roken een bekend verschijnsel is.

Snurken door roken

Stoppen met roken is stoppen met snurken

De irriterende rook van sigaretten en andere tabaksproducten veroorzaakt ontstekingen van de luchtwegen en slijmvliezen. Dit leidt tot zwellingen en vernauwingen in de neus en keel, waardoor lucht minder ruimte heeft om zich te verplaatsen. Het gevolg zijn de ongewenste snurkgeluiden.

In de wetenschappelijk is inmiddels uitvoerig aangetoond hoe roken de kans op snurken en slaapapneu verhoogt. Uit dit grootschalige onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het snurkrisico met een factor 2,3 toeneemt onder rokers ten opzichte van niet-rokers. Andere onderzoeken laten vergelijkbare cijfers zien.

De frequentie van rookgedrag blijkt de hevigheid van het snurken nog eens verder te beïnvloeden. Iemand die meerdere pakjes sigaretten per dag rookt, zal harder en vaker snurken dan iemand die tijdens het uitgaan incidenteel een sigaretje opsteekt. Dit is hetzelfde principe als bij overgewicht en snurken. Ook daar correleert een toename van het lichaamsgewicht met een toename van het snurkgedrag.

Snurken door roken: hoe verminder ik mijn klachten?

Ben jij kort geleden gestopt met roken, maar snurk je nog steeds? Geen nood, dat is eigenlijk niet meer dan normaal. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om zichzelf op te schonen en te herstellen van het jarenlange rookgedrag. Na verloop van tijd zul je merken dat je keel en luchtwegen minder geïrriteerd zijn en dat je weer meer lucht krijgt door je neus.

In de tussentijd is het natuurlijk knap vervelend dat je nog steeds last hebt van je eigen gesnurk. In dat geval is het verstandig om het lichaam een handje te helpen. Je kunt bijvoorbeeld overwegen een anti snurkmiddel te gebruiken.

De beste oplossing bij snurken door roken

Een zeer effectief middel tegen snurken is een anti snurkbeugel (Mandibulair Repositie Apparaat). Een anti snurkbeugel is een mondprothese die meer ruimte in de keelholte creëert. Dit zorgt voor een vermindering van snurkklachten.

Snurken door roken: anti snurkbeugel

Een Mandibulair Repositie Apparaat kost slechts enkele tientjes en is een prima manier om jezelf van snurkloze nachten te verzekeren. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het apparaatje voor maar liefst 90% van de gebruikers effect heeft. Zo kun je alvast ervaren hoe het is om heerlijk te slapen nadat je meerdere maanden geheel rookvrij bent.

Wanneer je besluit zo’n anti snurkbeugel te kopen, adviseren wij je wel voor een aanpasbare variant te gaan. Deze sluit optimaal aan op het gebit en biedt hierdoor het hoogste draagcomfort. Een voorbeeld van een aangepaste snurkbeugel is die van Mr. Anti Snurk. Er zijn al vele positieve beoordelingen over Mr. Anti Snurk geschreven.

Vergeet echter niet dat de beste strategie nog altijd is om het probleem bij de bron aan te pakken. Een anti snurkbeugel kan nog zo comfortabel en effectief zijn; stoppen met roken is het beste wat je kunt doen tegen snurken en voor je gezondheid. Succes!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video