Wat is de beste neusspreider? – Ervaringen & reviews

Snurkt u of uw partner? Dan weet u hoe vervelend snurkklachten zijn. Een veelgebruikt middel hiertegen is de anti-snurk neusspreider. Er zijn vele merken, maar welke is de beste? Wij hebben ze voor u vergeleken.

Verschillende soorten neusspreiders

Neusspreider tegen snurken

En neusspreider zorgt voor een betere luchttoevoer door de neus. Bron afbeelding: Fr.wikihow.com

Neusspreiders tegen snurken bestaan in verschillende uitvoeringen. Men noemt de neusspreider ook wel een anti-snurk neusbeugel of neusbeugel tegen snurken.

Sporters gebruiken het middel ook weleens voor extra zuurstof. Normale neusspreiders zijn hier in principe geschikt voor. Er zijn echter ook merken die speciale sport-neusspreiders aanbieden.

Om erachter te komen wat de beste neusspreider tegen snurken is, kijken wij naar de precieze werking van de verschillende uitvoeringen. Ook vergelijken wij verschillende ervaringen van klanten met elkaar.

 

1. Neusvleugel spreider

Allereerst bestaan er neusspreiders die de neusvleugels van binnenuit naar buiten duwen. Deze neusspreider noemt men ook wel een neusvleugel spreider of neusvleugels tegen snurken.

Voordelen:

 • Verruimen de neusgaten
 • Zorgen voor extra luchttoevoer
 • Uitgeruster wakker worden

Nadelen:

 • Oncomfortabel: gaan soms erg diep de neus in
 • Geven mogelijk een drukkend gevoel
 • Werken niet altijd tegen snurken
 • Vallen soms uit
 • Dienen na een tijdje vervangen te worden

Er zijn verschillende merken die neusvleugel spreiders aanbieden. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Nozovent

Nozovent neusspreider

Bron: Bol.com

De Nozovent neusspreider bestaat uit een langwerpig middenstuk met aan de uiteinden twee kleine vleugels. U dient de uiteinden naar elkaar toe te brengen en de vleugels in uw neusgaten te plaatsen. De beugel duwt zo uw neusvleugels naar buiten, waardoor er meer lucht binnenkomt.

De Nozovent neusspreider is gemaakt van hypoallergeen siliconen. U dient het middel elke 2 maanden te vervangen.

Prijs: €6,99

Ervaringen van gebruikers:

De meeste gebruikers merken dat ze met de Nozovent neusspreider meer lucht binnen krijgen. In slechts enkele gevallen zorgt dit echter voor een vermindering van snurkklachten. Gebruikers worden wel uitgeruster wakker.

Een deel van de gebruikers geeft aan dat de neusspreider snel uitvalt. Dit wordt bevestigd in het boek ‘Leven met Snurken en Apneu’ geschreven door KNO-arts N. de Vries. Hierin beschrijft de auteur dat snurkers de Nozovent neusbeugel vaak verliezen tijdens hun slaap.

Al met al zijn de Nozovent reviews niet erg overtuigend.


Airmax

Airmax neusspreider

Bron: Getplugged.nl

De Airmax neusspreider is gemaakt van zachte, reukloze en medisch gecertificeerde kunststof (S.E.B.S.). Het middel bestaat uit een middenstuk in de vorm van een U met daaraan twee ‘vleugels’ bevestigd. U dient de vleugels in de neusgaten te plaatsen. Het middel verwijdt het smalste gedeelte in de neus, waardoor de luchtdoorstroming wordt geoptimaliseerd.

De Airmax is verkrijgbaar in twee maten: S en M. Er is een speciale probeerverpakking, waarmee u beide maten kunt uittesten. Ook heeft Airmax een speciale sport-neusspreider.

U dient de Airmax neusspreider na 3 maanden te vervangen.

Prijs: €12,95 voor 2 stuks (inclusief opbergdoosje).

Ervaringen van gebruikers:

Gebruikers vinden de Airmax over het algemeen niet extreem prettig. Dat komt doordat de Airmax vrij hard en stug is en diep in de neus gaat. In deze review wordt daar verder op ingegaan.

Gebruikers ervaren wel dat ze meer lucht binnen krijgen. Helaas zorgt niet altijd voor minder snurken. In dit Volkskrant artikel wordt beschreven dat het effect van de neusspreider op snurkklachten minimaal is.

 


Bent u een typische keelsnurker? Dan is de anti snurkbeugel het effectiefste middel tegen snurken voor u.


Clipair

Clipair neusspreider

Bron: Bol.com

De Clipair neusspreider heeft de vorm van een U met daaraan twee vleugeltjes die de neusgaten open duwen. Het middel is gemaakt biomedisch elastisch materiaal voor een optimale, comfortabele ondersteuning. Per verpakking worden 3 maten meegeleverd.

De neusspreider gaat ongeveer 6 maanden mee.

Prijs: €14,95 voor 3 stuks.

Ervaringen van gebruikers:

Er zijn weinig ervaringen te vinden met de Clipair neusspreider. Gebruikers geven aan dat het middel erg licht is en prettig zit. Het gevolg hiervan is wel dat de neusspreider er niet voor zorgt dat de neusvleugels goed opengehouden worden. Hierdoor helpt het middel nauwelijks tegen snurken.


2. Neusspreiders met buisjes

Andere neusspreiders bestaan uit twee buisjes die u in de neusgaten inbrengt. De buisjes verwijden de neusgaten en zorgen voor een optimale luchttoevoer.

Voordelen:

 • Verruimen de neusgaten
 • Zorgen voor extra luchttoevoer
 • Uitgeruster wakker worden
 • Comfortabel
 • Voorkomen snurken over het algemeen beter dan bovenstaande neusvleugel spreiders
 • Gaan lang mee

Nadelen:

 • Werken niet bij iedereen tegen snurken

Er zijn verschillende merken die neusspreiders met buisjes aanbieden. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Dr. Breathe Well

Bron: bol.com

Dr. Breathe Well is gemaakt van food grade silicone rubber. Dit speciale, soepele materiaal zorgt ervoor dat een neusspreider comfortabel gedragen kan worden. Het middel is ook geschikt om te gebruiken tijdens het sporten. De buisjes bevatten gaatjes die zorgen voor extra comfort.

Prijs: €17,84 voor 4 maten

Ervaringen van gebruikers:

Gebruikers van Dr. Breathe Well geven aan dat de neusspreider van Dr. Breathe Well zorgt voor meer aanvoer van zuurstof. Ook merken zij een duidelijke vermindering van snurkklachten.

 


Snore No More

Snore no more neusspreider

Bron: Snore-no-more.nl

De neusspreider van Snore No More is gemaakt van medische siliconen. De fabrikant gebruikt zelf de benaming ‘neusbuisjes’.

Het middel houdt de neusgaten open en bevordert zo de aanvoer van zuurstof. In tegenstelling tot de meeste neusspreiders bevatten de buisjes slechts een aantal ventilatiegaatjes. Het materiaal is anti-allergeen.

Snore No More beweert dat het middel 90% van de snurkers helpt. Er zijn echter geen wetenschappelijke bewijzen die dit ondersteunen.

Ook wordt beweerd dat het middel werkt tegen slaapapneu. Aangezien deze slaapstoornis vaak wordt veroorzaakt door een obstructie van de luchtweg in de keelholte, valt dit te betwisten.

Prijs: €18,95 excl. verzendkosten voor 4 maten. Waar te koop? U kunt Snore No More kopen op de eigen website en op Bol.com. Het product ligt (nog) niet bij Kruidvat in de schappen.

Ervaringen van gebruikers:

Er zijn nog niet veel recensies over Snore No More te vinden, omdat het middel vrij nieuw lijkt. In de weinige online reviews kunnen we lezen dat gebruikers tevreden zijn over het feit dat er meteen 4 maten worden geleverd. Helaas blijken de buisjes soms uit te vallen. Daarnaast geeft slechts een enkeling aan dat het snurken daadwerkelijk verminderd is.


Acusnore

Acusnore neusspreider

Bron: Bol.com

De Acusnore neusspreider bestaat ook uit twee buisjes met gaatjes. Het middel is gemaakt van hypoallergeen siliconen dat comfortabel is en geen irritaties veroorzaakt.

Prijs: €18,90 voor 4 maten

Ervaringen van gebruikers:

Acusnore wordt vrij positief beoordeeld door gebruikers. Het middel geeft meer lucht tijdens het slapen. Niet iedereen merkt echter een verbetering met betrekking tot hun snurkklachten.


Nasivent

Nasivent neusspreider

Bron: Nasivent-shop.nl

Ook de Nasivent neusspreider bestaat uit 2 buisjes met een verbindingsstuk in het midden. De buisjes bevatten geen gaatjes. De neusspreider gemaakt van medische siliconen. Het middel is hierdoor zacht en comfortabel.

Prijs: €12,45 voor 2 maten excl. verzendkosten

Ervaringen van gebruikers:

De ervaringen van gebruikers zijn vrij positief. Zij geven aan dat ze een betere luchttoevoer ervaren. Of het middel ook daadwerkelijk snurken oplost wordt niet specifiek benoemd en is dus onduidelijk.

 


Conclusie: wat is de beste neusspreider?

Als we de gevonden ervaringen van gebruikers met elkaar vergelijken, komt Dr. Breathe Well als beste neusspreider uit de bus.

De voordelen van Dr. Breathe Well ten opzichte van de andere neusspreiders:

 • 4 maten: past altijd
 • Bestaat uit buisjes die geen druk op de neusvleugels uitoefenen
 • Zacht en soepel materiaal
 • Betere luchttoevoer
 • Vermindert snurken
 • Kan gebruikt worden tijdens het sporten
 • Goedkoop: slechts €17,84 voor 4 stuks

Waar te koop?

U kunt Dr. Breathe Well kopen op Bol.com. De neusspeider is momenteel (nog) niet verkrijgbaar bij de Etos, Kruidvat of (online) drogist.

Dr. Breathe Well neusspreider