5 effectieve anti snurk producten: zeg snurken vaarwel

Snurken is een vervelende kwaal voor zowel snurkers als hun partners. Er bestaan verschillende anti snurk producten die een oplossing tegen snurken bieden. Lees hieronder welke producten voor de beste resultaten zorgen.

Anti snurk producten

5 effectieve anti snurk producten:

1. Tongstabilisator – effectief maar vrij oncomfortabel

Een tongstabilisator is bedoeld voor mensen met een slappe tong die tijdens de slaap naar achteren valt. Dit veroorzaakt een blokkade van de luchtweg in de keelholte. Het gevolg hiervan is dat lucht minder goed kan stromen. Hierdoor wordt de luchtstroom turbulent en ontstaan er trillingen van de keelweefsels: het snurkgeluid.

Een tongstabilisator is een apparaatje dat de tong door middel van zuigkracht naar voren houdt. U dient het puntje van tong in de tongstabilisator te plaatsen. Door het lichte vacuüm dat ontstaat blijft de tong op zijn plek. Dit voorkomt snurken.

Anti snurk producten: tongstabilisator tegen snurken

Het nadeel van een tongstabilisator is dat het moeilijk is om aan te wennen. Dit komt doordat de tong in een onnatuurlijke positie wordt gehouden. Hierdoor slapen mensen soms minder goed.

Ook kunnen er in het begin bijwerkingen optreden, zoals een vreemd gevoel in de tong en een overmatige speekselproductie. Vaak gaat dit echter na 1 tot 2 weken over. Toch zijn er veel mensen die uiteindelijk kiezen voor één van de andere anti snurk producten.

2. CPAP-masker – zeer effectief, maar duur en ingrijpend

Een CPAP-masker bestaat uit een luchtpomp, slang en masker. Het middel zorgt voor een constante luchtaanvoer bij de drager. CPAP staat voor continuous positive airway pressure. De constante druk die wordt veroorzaakt, voorkomt dat de luchtwegen dichtklappen. Hierdoor wordt snurken voorkomen.

Een CPAP-machine wordt met name gebruikt als voorkeursbehandeling voor patiënten met slaapapneu. Slaapapneu is een ernstige slaapstoornis waarbij de luchtweg soms volledig wordt geblokkeerd. Hierdoor vinden er ademstops plaats. Een CPAP-machine voorkomt ademstops en zorgt voor een verbeterde slaapkwaliteit.

Anti snurk producten: CPAP-masker

Helaas is het gebruik van een CPAP-machine niet erg comfortabel. De drager heeft immers weinig bewegingsvrijheid tijdens de slaap. Toch wegen de voordelen voor sommige mensen op tegen de nadelen.

Een CPAP-machine kost zo rond de €600 en wordt in sommige gevallen vergoed voor mensen met slaapapneu. Snurkt u alleen, maar heeft u geen last van ademstops? Dan zult u de kosten zelf moeten betalen.

3. Keelstrips tegen snurken – vrij effectief voor lichte snurkers

Iedereen kent waarschijnlijk de bekende anti snurk keelsprays. Deze sprays bestrijden trillingen van de keelweefsels waardoor het snurken vermindert. Het nadeel van deze sprays is dat ze niet krachtig genoeg zijn om de hele nacht bescherming te bieden.

Een alternatief voor het gebruik van keelspray zijn keelstrips tegen snurken. Deze werken over het algemeen langer dan sprays. U plaatst de strip vóór het slapengaan tegen uw gehemelte. Door de warmte smelt de strip en komen de werkzame ingrediënten vrij. Deze smeren en verzachten de keel en voorkomen trillingen van de weefsels.

Anti snurk producten: keelstrips tegen snurken

Het nadeel van het gebruik van keelstrips is dat het vrij prijzig is. U heeft immers elke nacht een nieuwe strip nodig.

Daarnaast hebben vooral lichte snurkers baat bij het gebruik van keelstrips. Kampt u met ernstig verslapte spieren of verdikte keelwanden? Dan zullen keelstrips waarschijnlijk een minimaal effect hebben. Het is dan slimmer om één van de andere anti snurk producten te gebruiken.

4. Anti snurkbeugel – zeer effectief bij 90% van de snurkers

De anti snurkbeugel heeft een revolutie onder de anti snurk producten teweeg gebracht. Het is een zeer effectief middel dat werkzaam is gebleken bij 90% van de snurkers. De reden hiervoor is dat het snurkklachten bij de bron aanpakt.

Een anti snurkbeugel is een mondprothese die de snurker ’s nachts draagt. Het middel zorgt ervoor dat de onderkaak lichtjes naar voren wordt gehouden. Dit voorkomt het naar achteren zakken van de tong, onderkaak en het zachte gehemelte. De keelholte blijft dus de gehele nacht vrij. Zo krijgen snurkklachten geen kans.

Anti snurk producten: anti snurkbeugel

De anti snurkbeugel wordt in de wetenschap ook wel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd. Het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information heeft onderzoek gedaan naar de werking van een MRA. Uit het onderzoek bleek dat vóór het gebruik 96% van de 134 proefpersonen ernstig snurkte. Tijdens het gebruik van een MRA was dit slechts 2%.

Een goedkope en goed beoordeelde anti snurkbeugel is de beugel van Mr. Anti Snurk. Deze is al verkrijgbaar voor slechts €27,95. Het bedrijf werkt tevens met een niet goed, geld terug garantie van 7 dagen. Werkt de snurkbeugel voor u niet, dan krijgt u dus zonder gezeur uw geld terug.

 

5. Neusspreider – effectief voor neussnurkers

Een neusspreider is één van de anti snurk producten die speciaal ontwikkeld is voor neussnurkers. Neussnurkers kampen met een blokkade of vernauwing van de neusingang. Hierdoor hebben zij last van een verminderde neusademhaling.

Het gevolg hiervan is dat er automatisch wordt overgeschakeld op de mondademhaling. Hierdoor komt er een druk op de keel te staan. Dit veroorzaakt snurkklachten.

Anti snurk producten: neusspreider

Een neusspreider is een klein apparaatje dat bestaat uit twee kegeltjes of buisjes. U dient deze in de neusgaten in te brengen. Het middel zorgt ervoor dat de neusgaten open blijven staan. Dit bevordert de luchtstroom tijdens de slaap. Doordat de neusademhaling drastisch verbetert, verdwijnt de druk op de keel. Dit voorkomt snurken.

Het middel zal helaas weinig effect hebben bij mensen die snurken door een probleem in de keel. Zij hebben vaak meer baat bij het gebruik van een anti snurkbeugel. Een neusspreider kan ook in combinatie met andere anti snurk producten worden gebruikt.