5 effectieve anti snurk producten: zeg snurken vaarwel

Snurken is een vervelende kwaal die snurkers, maar zeker hun partners, tot wanhoop kan drijven. Niet zelden wordt de rust in de slaapkamer nacht na nacht wreed verstoord terwijl de snurker zich van geen kwaad bewust is. Om irritaties in de toekomst te voorkomen zetten wij daarom 5 effectieve anti snurk producten voor u op een rij. Hierdoor zijn snurkvrije nachten vanaf nu af aan gegarandeerd!

Anti snurk producten

5 effectieve anti snurk producten:

1. Tongstabilisator – effectief maar vrij oncomfortabel

Een tongstabilisator is bedoeld voor mensen die snurken door een slappe tong die tijdens de slaap naar achteren valt. Dit veroorzaakt een blokkade van de luchtweg in de keelholte. Doordat lucht minder goed kan stromen, wordt deze turbulent en ontstaan er trillingen van de keelweefsels. Deze trillingen veroorzaken het snurkgeluid.

Een tongstabilisator is een apparaatje dat door middel van zuigkracht de tong naar voren houdt tijdens de slaap. U dient het puntje van tong in de tongstabilisator te plaatsen en een licht vacuüm te creëren door middel van het knijpen in de ballon. Snurken wordt zo voorkomen.

Anti snurk producten: tongstabilisator tegen snurken

Het nadeel van een tongstabilisator is dat het erg wennen is om met deze vrij onnatuurlijke positie van de tong in slaap te vallen. Ook kunnen er in het begin bijwerkingen optreden, zoals een vreemd gevoel in de tong en een overmatige speekselproductie. Vaak gaat dit echter na 1 tot 2 weken over. Toch zijn er heel wat mensen die uiteindelijk toch kiezen voor één van de andere verkrijgbare anti snurk producten.

2. CPAP-machine – zeer effectief, maar duur en ingrijpend

Een CPAP-machine (ook wel CPAP-masker genoemd) bestaat uit een luchtpomp, slang en masker die zorgt voor een constante luchtaanvoer bij de drager. CPAP staat dan ook voor continuous positive airway pressure. De constante druk die wordt veroorzaakt, voorkomt dat de luchtwegen dichtklappen. Hierdoor wordt snurken voorkomen. Een CPAP-machine wordt gebruikt als voorkeursbehandeling voor patiënten met slaapapneu. Slaapapneu is een ernstige slaapstoornis waarbij de luchtweg soms volledig wordt geblokkeerd, waardoor er ademstops plaatsvinden. Een CPAP-machine lost dit ook. Ook zijn er voor snurken positieve resultaten te behalen. Daarnaast zal de slaapkwaliteit verbeteren.

Anti snurk producten: CPAP-masker

Het gebruik van een CPAP-machine is niet erg comfortabel. De drager heeft namelijk weinig bewegingsvrijheid tijdens de slaap. Toch wegen de voordelen voor sommige mensen op tegen de nadelen.

Een CPAP-machine kost zo rond de €600 en wordt in sommige gevallen vergoed voor mensen met slaapapneu. Snurkt u alleen, maar heeft u geen last van ademstops? Dan zult u de kosten zelf moeten betalen.

3. Keelstrips tegen snurken – vrij effectief voor lichte snurkers

Iedereen kent waarschijnlijk de bekende anti snurk keelsprays, die trillingen van de keelweefsels zouden voorkomen en dus ook het snurken verminderen. Het nadeel van deze sprays is vaak dat ze niet krachtig genoeg zijn om de hele nacht bescherming te bieden. Er bestaan echter ook zogenaamde keelstrips tegen snurken. Deze werken over het algemeen langer dan sprays. U plaatst de strip vóór het slapengaan tegen uw gehemelte. Door de warmte smelt de strip en komen de werkzame ingrediënten vrij. Deze smeren en verzachten de keel en voorkomen trillingen van de weefsels.

Anti snurk producten: keelstrips tegen snurken

Met name lichte snurkers kunnen baat hebben bij het gebruik van keelstrips. Als de snurker echter kampt met ernstig verslapte spieren of verdikte keelwanden, zullen keelstrips waarschijnlijk een minimaal effect hebben. Het is dan slimmer om één van de andere anti snurk producten te gebruiken.

4. Anti snurkbeugel – zeer effectief bij 90% van de snurkers

De anti snurkbeugel heeft een revolutie onder de anti snurk producten teweeg gebracht. Het is een zeer effectief middel dat werkzaam is gebleken bij 90% van de snurkers. De reden hiervoor is dat het snurkklachten bij de bron aanpakt. Een anti snurkbeugel is een mondprothese die de snurker ’s nachts draagt om ervoor te zorgen dat de onderkaak lichtjes naar voren wordt gehouden. Dit voorkomt het naar achteren zakken van de tong, onderkaak en het zachte gehemelte. De keelholte blijft dus vrij, en zo krijgen snurkklachten geen kans.

Anti snurk producten: anti snurkbeugel

Het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information heeft onderzoek gedaan naar de anti snurkbeugel, in de wetenschap ook wel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd. Uit het onderzoek bleek dat vóór het gebruik 96% van de 134 proefpersonen ernstig snurkte, maar tijdens het gebruik van een MRA slechts 2%.

Een goedkope en goed beoordeelde anti snurkbeugel is de beugel van Mr. Anti Snurk. Deze is al verkrijgbaar voor slechts €27,95. Het bedrijf werkt tevens met een niet goed, geld terug garantie van 7 dagen.

 

5. Neusspreider – effectief voor neussnurkers

Een neusspreider is één van de anti snurk producten die speciaal ontwikkeld is voor neussnurkers. Neussnurkers kampen met een blokkade of vernauwing van de neusingang, waardoor zij niet goed door de neus kunnen ademhalen. Omdat er automatisch wordt overgeschakeld op de mondademhaling, ontstaat er een druk op de keel. Dit veroorzaakt snurkklachten.

Anti snurk producten: neusspreider

Een neusspreider is bedoeld om de neusgaten open te houden en de luchtstroom te bevorderen tijdens de slaap. Het is een klein apparaatje dat bestaat uit twee kegeltjes die in de neusgaten moeten worden ingebracht. Doordat de neusademhaling verbetert, komt er geen druk meer op de keel te staan. Dit voorkomt snurken. Het middel zal helaas weinig effect hebben bij mensen die snurken door een probleem in de keel.

Een neusspreider kan ook in combinatie met andere anti snurk producten worden gebruikt, bijvoorbeeld met een anti snurkbeugel.